Thursday, December 30, 2010

Bola itu bulat...

as expected, bila Malaysia menang piala AFF Suzuki, ramai la yg sibuk nak jg gf Apek la, gf Safee Sali la, mcm2 la... padahal b4 ni masa liga M xde plak org sibuk2, even Apek tu best keeper, & Safee adalah antara top scorer Selangor, kan? padahal kat tv1 tu sokmo la siarkan live match yg best2 masa tu, tp brape ramai yg kesah? cuma peminat berani mati je yg follow, yg laen sibuk dgn abg2 dr EPL/ Bundesliga/ Serie A/ La Liga... maklumla, lg hensem, lg macho kan...?

aku rasa la kan, tu mmg peel org Mesia la... cam org yg suka kawen org puteh la... org Melayu xromantik la, tak cun la, as usual... tp bila ade event glemer2 camni br nak mengaku... alahai...

aku harap, sokongan pd team negara ni jgn hangat2 chicken sh*t je, walaupun jiran kita tu ngok, tp tgk semangat diorg, kalah pun stay sampai abes game, kalo kat Mesia aku jamin baru minit 75 org dah angkat kaki, kosong stadium, bagi sangat kemenangan moral kat lawan...

alhamdulillah, pemain kita dah pandai kontrol emosi & tak goyah dgn tekanan mental... semangat camni yg perlu ada... kenkadang peminat tak marah pon kalau tak menang, tp jgn kalah sblm berjuang...

ble aku ckp kat adik aku (yg slalu setia dgn team Selangor & Malaysia-tak lepas pg stadium memberi sokongan), kasi can la peminat kenal player Mesia, biar semua bukak mata... bila dah ramai peminat harap2 team Mesia akan lebih semangat & 'lapar'! hahahaha...

tahniah skali lg Harimau Malaya... teruskan ngauman mu yg menggetar lawan... teruskan amukan mu yg menjinakkan musuh... semoga sukan Malaysia akan lebih cemerlang pd thn2 yg akan datang...

Malaysia Boleh! 1Malaysia!

zila: coach - K.Rajagobal# ass. coach - Tan Cheng Hoe# capt. - Safiq Rahim :D

Wednesday, December 29, 2010

My December.......

My December this year begun with a meeting, which giving me a good experience as a new member of this office clan, hehehe... handled a meeting alone at Kuching while bringing along my dearest zara with her beloved cik su...

My December then continued by working on the New Year Hijrah - Awal Muharram sambil menonton Air Mata Nur Salina (masa raya tak sempat nak tengok). giler sedih siooottt... xpayah scene nangis byk2, xyah bg dialog2 yg syahdu, cukup hanya dgn ekpresi diri & lagu latar yg sgt releven dan berkesan. tahniah utk semua pelakon & krew. selalunya drama lebih memberi kesan kpd audiens drpd movie. masa lom tgk dulu aku tertanya2 gak, ape yg best sgt sampai byk puji2an diberi. rupanya mmg best. iktibar pd semua, bahawa hidup tak semestinya hanya bertongkat kpd cinta semata2, harus berpaksikan agama dan disokong ibu bapa/ keluarga.


lagu 2 Insan yg dinyanyikan oleh Remy Ishak & Umi Aida dlm citer tu...

My December kembali normal pada hari2 seterusnya... hinggalah last friday kena bwk zara dtg opis sbb pengasuhnya cuti. kasi can la, dah sethn lebih hantar, ni 1st time mtk cuti.. sampai isnin tu... so, senin kena la amek cuti, ngeee~ suka jer, hahaha...

My December juga telah menyaksikan aku berhabis utk my lovely ride... after 5 yrs i think she deserved to get a new gadjet aite? somehow dia cuma pernah rosak skali je, so why not i appreciate her with something kan? belanja kete ni lom abes lagi, nnt bln dpn sambung - tak cukup bajet beb, hahahaha...

My December also required me to fill in my LNPT. semua org pon bising sbb laman itu sgt lembab & kenkadang kompius... anyway aku nyer dah siap... of course byk sket la tugasan utk thn ni sbb keje utk 3 unit berasingan... so, kalau markah tak berapa nak cun, aku pasrah la, huhuhu...

lagi satu, i've watched 3 Idiots - a hindi movie yg aku nak tgk haitu tp tak sempat/ xde source. at last, dah siar kat channel 110 isnin lepas. lain drpd hindi movie yg biasa, nyanyi2 tu adat, tp pengisiannya sgt berbeza. that is how Aamir Khan nye own movie style. kalau SRK, isunya lebih serius, like last nite's movie, Chak De India. (ni citer2 yg diorg produce sendiri).

rasanya, tu je kot yg berlaku this December... harap2 2011 akan dihadapi dgn cemerlang & ceria... dan semoga aku rajin nak update blog ni, hahahaha...

till then, adios!

Monday, November 15, 2010

waktu peralihan....

dear frens...

skang ni adalah waktu peralihan kpd kami sekeluarga, esp btw me & zara, hehehe...

firstly, aku dah start pon buat kerja baru dgn mtg with our jiran tetangga... conducting a bilateral meeting, ada yg sama, ada yg lainnya... dah lama tak jadi MC, tup2 kena plak time ni... dua kali plak nye! hihihi... maaf ye bapak2 & ibu2, kalau ada yg tersalah kata, tersilap bicara... saya budak masih belajar :D

time ni gak, first time tinggal zara... b4 this, xpenah tinggal, kalau out station akan usahakan utk bawak (sbb i'm partly BF)... sian kat dia... mlm2 cari: "miiiiii... miiiii.... nak chuchu..."... bila cari2 xde, nangis la gak nak boleh tido tu... yg maknye kat JB tu kerisauan sokmo... dahla pump lupa bawak (eksen...), rasa mcm nak molotup he, hahahaha... sedih2...

bila balik, trus pg amek kat umah pengasuhnya... bukan main happy lagi, siap gelak2 besar tu... tersengih je sampai rumah... tp yg pelik tu, dia tak crave for the milk! ajaib nih! slalu masuk rumah je dah merengek... uish, ok la tu, dua mlm tinggal dah bleh adjust... bila try nak kasi, dia taknak plak. dah basi agaknye, rasa dah laen... so, aku perah & buang la dulu supaya xterus bengkak...

tapi, yg sedihnya bila malam... dia memang tak berapa heran la... adoiyai, tangkap leleh dowh... tak sangka la sedih btul rasanya bila nak cerai susu ni... terasa spt tak disayangi plak (ish... patutnya anak yg rasa camtu, ni maknye plak, hahaha)...

anyway, aku bersyukur la zara tak demam/ mengamuk whatever psl BF ni... and aku pon tak demam gak menahan bengkak :P

cumanya... SEDIH SIOOOTTTTT!!!!!


topik: cerai susu

zila: masih memujuk diri & bertenang... it's about time... be strong!

Tuesday, November 2, 2010

Oktober/ November...

dear readers,
it's been a while since the last entry yg suka suki nyanyi2 lagu baru, hehehehe...

October was one of the hectic moment in my working life... kerja menimbun2... suddenly dpt surat kena tukar daaa.... this is the 1st time i've been moved frm my bahagian after 6 years (last time kat same bahagian, feel nye tak sama)... as we in the same service will always aware that we'll going to be in few different places throughout the service. but, still, moving frm one bahagian to another, with the same culture, yet different sub-cultures, kena ready gak mentally & physically, muehehe...

as on positive site, my new office would be nearer frm my home (it's situated outside putrajaya, yeay!) kenkadang aku ni lambat gerak, maka lambat la sampai, tambah lagi putrajaya sesak di waktu pagi... :)

the other thing, it is my great opportunity utk blaja benda baru... deffinitely baru... i don't have to bother much on politics anymore, but have to learn more on bilateral job... means have to build up some negotiation & communication skills, as our neighbours eventhough looks alike, still different in many ways...

to my previous bahagian, i've tried my very best to complete what i've done as easier as i could so that those who'll take charge the job will at least tak pening, hahahahaha... sori gals! itu the best yg aku bleh buat, sambung la ape yg boleh, the beauty of the job is you are free to complete the job by your own means & formulas, asalkan siap & selesai mengikut steakholders... xde specific aliran kerja & what not...

something that can assure you all is i'm going to miss you all sooooo much, bincang & b**ching, makan2 etc... etc... kerusi baru nak panas dah kena blah... xpe la, maybe it's the best for all, me & the organization...

thank you very much bro & sis... i've learn a lot... thank you for being in one of the interesting chapter of my life...

zila: mood cuti ni... yeay!

Wednesday, October 13, 2010

Kalau Berpacaran... ;P

hi everyone! rasanya dah lama tak menulis... xde cerita, plus xde masa senggang, ni pon curi sket time, saja nak share lagu best ni, hehehehe...





[Sohaimi Mior Hassan]
Kalau berpacaran
Memang banyak pantang larang
Menjaga susila
Ibubapa adik abang

Apabila berdua
Carilah tempat yang terang
Agar tidak pula
Mencuba aksi terlarang

Chorus:
Boleh pandang-pandang
Jangan pegang-pegang
Duduk renggang-renggang
Bertambah sayang

Biar malu-malu
Biar segan-segan
Kerna malu itu
Perisai orang beriman

[Ana Raffali]
Kalau berpacaran
Jangan tunggu lama-lama
Kalau dah berkenan
Jumpalah ayah dan mama

Hantarlah rombongan
Meminang dengan segera
Kalau terlambat kasih mu disambar buaya

ulang chorus

[Altimet]
Yeah
Kita sambung cerita
Kalau kamu berdua
Aku yang ketiga

Aku penambah perasa
Aku lah pendarab nafsu serakah
Hai teruna bikin perangai selamba
Hati si dara kata tak apa

Berani buat terima padah
Kalau tak sedia
Ucap syahadah

[credit to: smartiesmanis.blogspot.com]

lagu ni sangat comel, apatah lagi dah lama tak dengar ke'macho'an suara abang Suhaimi Meor Hassan, muehehehe... (tak sangka dia nyanyi lagu camni gak)...

bile tgk lirik, teringat zaman jahiliah dulu... alhamdulillah dah menikoh kan? dan alhamdulillah terselamat dari tipu daya syaitan (i'm not THAT good, ok?)...

zila: sila dengar sambil tersenyum kambing (kalau 'terasa' seperti saya la, huhuhuhu)

Tuesday, September 21, 2010

my little angel...

this is a pic of my little lovely angel during hari raya... susah nak amek gambar zara ni... so, aku letak pic yg ni dulu, nnt kalo ade yg laen aku post lagi ye :D

Thursday, September 9, 2010

Yuna - Raya Oh Yeah!



Berlalu sudah bulan puasa
Masa untuk bersuka ria
Oh yeah!
Raikan hari raya

Kawan-kawan semuanya happy
Kekasih pulang dari oversea
Oh yeah!
Samalah kita nanti

Mungkin dahulu terasa sepi
Hanya keluarga yang menemani
Tapi sekarang tidak lagi
Raya kali ini mungkin berbeza
Kerna aku ada dia
Nyalakan pelita cinta di hari raya
Hati seperti bunga api bersama dia
Oh indahnya ku jatuh cinta di hari raya
Oh!

Cinta di hari raya
Cinta di hari raya

Semangat kita nak bangun pagi
Pakai cantik-cantik hari ini
Oh yeah
Nak jumpa somebody
Rumahku dihiasi indah
Senyum hingga hujung telinga
Oh yeah!
Tunggu kekasih hati

Syawal kali ini ku tak sabar
Hati terasa berdebar-debar
Oh yeah
Diri sudah berpunya

Raya kali ini mungkin berbeza
Kerna aku ada dia
Nyalakan pelita cinta di hari raya
Hati seperti bunga api bersama dia
Oh indahnya ku jatuh cinta di hari raya
Ohh!

Cinta di hari raya

Lagu ini ditujukan khas kpd rakan2 yg akan berumahtangga pada Aidilfitri ni... Tahniah!

zila: mungkin ada kesilapan dlm lirik... belasah je la labu... :P

Wednesday, September 8, 2010

Ramadhan & Syawal...

salam semua,

syawal akan menjelma tak berapa jam je lagi, bermakna ramadhan akan ditinggalkan sehingga ia kembali lg tahun dpn, insyaAllah... kalau dah berjaya tempuhi dgn amal soleh, alhamdulillah. tp kalau rasanya masih kurang, kita cuba lagi thn hadapan. bagi aku, sejak dah menjadi ibu ni, mmg tak buat sunat tarawikh tu... walau apa pun alasan, aku tau sepatutnya kena la usaha jugak walau sehari. tp aku betul2 tak larat... xpela, sebagai isteri, kalau suami pergi berjemaah kat masjid, dia pon dpt gak pahala tu... so, aku harap same goes to me, hihihi... lg pon harap2 pahala tarawikh tu di cover dgn pahala menjaga anak & rumahtangga, serta memasak utk berbuka (kadang2) & sahur (hari2), hehehe... walaupun fadhilatnye tak sama, asalkan ikhlas, insyaAllah ada bahagian kita di bumi Tuhan ini...

ramadhan kali ni ada byk cerita menarik, terutama yg melibatkan negara kita, Malaysia... paling aku menyampah/ marah/ geram ialah tindakan segelintir rakyat Indonesia yg sesuka hati memijak & membakar Jalur Gemilang, selain drpd melempar najis & memanjat tembok kedutaan di sana. sangatla kurang ajar & mencabar maruah saya sbg rakyat Malaysia. tetapi, bezanya kita dgn mereka adalah apabila kita bersikap lebih bertamadun & bijak menggunakan akal fikiran serta tahu berdiplomasi. bergaduh tidak akan menyelesaikan masalah, apatah lagi perang sesama Islam...

bulan ni juga kita sambut Kemerdekaan yg ke 53 - 1Malaysia, menjana transformasi... walaupun acara diadakan di dlm stadium tertutup, tp kemeriahan & semangat patriotisme itu tetap ada. cuma, jgnlah hanya sekadar laungan semangat, tp perlu disertakan dgn kekuatan mental & fizikal serta menjadikan diri sebagai rakyat minda kelas pertama. negara tidak akan maju kalau rakyatnya masih berfikiran kolot & mengharapkan bantuan tanpa usaha.

namun begitu, tidak perlulah sehingga mencabar Perlembagaan Persekutuan yg sedia ada. tindakan pihak yg ingin mencabar perkara 153 hingga ke London adalah tidak wajar sama sekali. pada saya, sebagai org Melayu, biarlah ianya kekal. kpd yg berhajat tu, mungkin dia rasa tak perlu, kononnya biarlah kita semua sama. tp, adakah dia akan berada di tempatnya sekarang jika tidak krn perkara 153 itu? kalaulah dia mengatakan krn itu adalah atas usaha sendiri, krn kepandaian diri, berapa byk kah shj yg bernasib baik spt dia...? saya sendiri tidak pasti adakah saya juga berpeluang jika hak keistimewaan tersebut ditarik balik. dimanakah istimewanya Melayu itu kalau di tanah airnya sendiri dia tidak mendapat pengiktirafan & hak yg sewajarnya. tidak ada tanah air yg lain utk org Melayu & Islam selain Malaysia.

selain tu, pegawai & kakitangan Kerajaan juga telah diberikan 'duit raya' sebyk rm 500 (refer entry 26 Ogos 2010). cuba fikirkan, kalau tiada perkara 153, dapat ke kita 'duit raya' ni...? sapa yg byk keje gomen...? fikir & renungkan...

iklan raya pon satu hal... kena faham, aidilfitri adalah utk meraikan kemenangan umat Islam... bermaksud ianya adalah perayaan agama, maka perayaan bersifat keagamaan tidak boleh dicampur adukkan, bimbang akan tersalah aqidah... walaupun sesetengah berpendapat u'll see only what u wish/ want, tp pd aku, kalau dah terang2 beberapa elemen tu menyentuh ttg agama lain, pada aku itu sudah terlebih had. seb bek ditarik balik, kalau tak mau jd gaduh, huhuhu...

smlm, di area petaling, hulu langat & beberapa daerah lg ada gangguan air (termasuk rumah aku, ngeeee~) sbb ada pencemaran di loji sg semenyih... alhamdulillah, pg td dah ada balik, kalau tak tatau la camne nak masak utk raye...

ape lagi eh... hah, kelihangan jutawan produk kecantikan yg tatau ntah ke mana... ntah sbb dengki org lain, ataupun silap diri sendiri, kita tunggu je la sampai dia dijumpai...

lupa plak, satu lagi... raya kedua insyaAllah akan jatuh pada 11/9... maknanya sama tarikh dgn kejadian 9/11 kat new york tu... masyaAllah kuasa Tuhan yg ingin menunjukkan kebenaran maka dihadiahkan hari kemenangan ini pada tarikh tersebut kpd umat Islam... maka tidak puas hatilah segelintir masyarakat di sana, lalu mengugut utk membakar Quran pd hari tersebut... laknatullah... semoga Allah memberikan pembalasan yg setimpal kpd golongan tersebut, amiiinn...

dikesempatan ini, izinkan kami sekeluarga menyusun sepuluh jari, memohon ampun dan maaf sekiranya terdapat terkasar bahasa, tersalah bicara, terlajak tingkah laku, semoga aidilfitri kali ini lebih baik dr yg sebelumnya. kpd kawan2 yg nak menikoh tu, tahniah ye... selamat menempuh alam rumahtangga yg penuh pancaroba, muehehehe... jgn ingat nak seronok je :P. seperti biasa, aku akan beraya di BBB dulu (umah FIL)... tak sabar nak tangok my beloved zara pakai baju kurung sambil jln terkedek-kedek, hehehe...

enjoy everyone!

zila: selamat hari raya!!!

Friday, September 3, 2010

Zara & Hospital Serdang... :)

smlm pg lagi ke HS, appointment zara dgn ENT & Paed...

a week after she was born, zara kena jaundis yg sgt serius... bacaan sehingga 396 kalau tak silap... kalau dlm masa satu mlm dr masa admit tu x turun gak, dia kena tukar darah... hati ibu yg sgt sensitif... walaupun aku ni nampak mcm keras ati, tp bila cakap psl anak camtu, berderai air mata... maklumla, br anak sulung... masa tu, charger plak xbwk, harap duit syiling yg ntah brape sen, dah pkl 11.30 mlm plak tu, tepon la menangis kat mak & bobo, lantas bobo dtg temankan sampai jam 3.30 pg... dgn lampu ultraviolet tu tiga bijik, masuk air, kena puasa lagi... cian, kecik2 kena puasa... melalak la dia sepanjang malam, bila penat berenti kejap, lps tu sambung balik (sedih plak bila teringat, huhuhu). alhamdulillah, bacaannya turun, xpayah la kena tukar darah... lps 3 hr dpt keluar...

next fridaynye, bila nurse dtg lg, dia kata ada balik kuningnye... hadoi... so, lesson learned... charger, breast pump, semua bwk, tanak mcm haitu, semua lupa... sama gak, kali ni, dua lampu atas, satu lampu bawah... tp kali ni, sbb dah dua kali, kena tebuk sket kat pundi kencing, takut ada infection kat situ. result? xde pon... xtah ngapa la zara ni berbalik2 kuningnye... lps 3 hr pon dpt la discharge...

tgk2, after a week, ada lagi!!! ni sah la, kena sumpah dok spital... dah la masa bsalin 19 hr dok spital (aku ada placenta previa, kena tahan wad)... tp kali ni tak setinggi yg 2 kali tu... so, zara bleh tido dgn ummi kat blk (tp dok dlm cod + bwh lampu la)... so, aku dah tak tahan. ni kena buat sesuatu ni... aku pon usaha, g klinik homeopati, alhamdulillah dah xde lagi...
total up? 9 hari zara keluar masuk hospital sbb jaundis ni, sepanjang pantang tu al jugak aku mcm tak pantang, berjln sana sini dlm wad NICU, keluar masuk rumah, singgah makan kedai, hehehe... oleh krn sebln pon masih ade sket2, dr. bg tau zara ni prolong jaundis... so, bermula la plak episod appointment pakar paed & ENT kat HS...

until now, alhamdulillah zara sihat & berkembang positif... yg paling melegakan aku smlm, result test pendengaran kata zara normal... fuh, lega... alhamdulillah... dah tak payah dtg lagi... cuma date dgn paed je yg lom selesai. next will be on 6th january 2011... mungkin juga sbb aku mantain bf ;)

takpe la nak, janji sihat & xde masalah, ummi akan rela hati cuti & membawa mu ke klinik (walaupun jemu menunggu giliran, hehehe). xpe, kafe HS sedap :P

zila: sangat risau bila anak tak sihat

Thursday, August 26, 2010

26 Ogos 2010

hari ni besday angah yg ke 30... aku doakan semoga dia sentiasa berada dlm rahmat Allah, selalu diberkati, ditingkatkan amal soleh, dijauhkan dr kesusahan & diberikan kelapangan, dianugerahkan kesihatan yg baik, dan dilimpahi kasih sayang yg tak terkira drpd suami & anak2...
hari ni gak besday adik sickos aku, max... sweet talker, caring, giler, sick... & sick... & sick lagi... but matured in his own way... wish him all the best...
hari ni juga aku lihat semua org tersenyum lega... mana taknye, semua dapat berita gembira, RM500 tu means a lot to many of us... for those yg di private tu, jgn la mengata kami yg sesetengahnya terover excited ni... sbb time kami nak di-reward time camni la... tu pon pukul rata je... xpenahnye sebulan gaji pon (kalau senior2 tu ade la penah merasa kot...) workload pon teruk juga... jgn la nak buat perception yg kami semua 'malas keje pon dpt bonus gak'... tak adil utk 95 peratus lagi yg bekerja keras membanting tulang empat kerat demi negara (kalo korg mana ada istilah Berkhidmat Untuk Negara kan?) jgn lupa, duit org gomen ni la yg kebanyakkannya membesarkan anak bangsa & membangunkan ekonomi negara...

zila: syukur alhamdulillah...

Wednesday, August 25, 2010

Belanja Raya...

hari ini hari gaji utk org gomen, termasukla aku...
gaji kali ini perlu beringat2 sket sbb sampai ke raya & minggu selepasnya, baru msk gaji bln seterusnya...
preaparation aku & keluarga alhamdulillah dah selesai... tp tetiba aku baru teringat... DUIT RAYA!!! aku tak ingat langsung dowh... siot je... dah la taun ni nak beraya byk tempat, huhuhu... BBB - Muar - KT... wah!!! minyak + tol + makan minum etc...etc...etc... (sblm teringat td aku cuma bajet sampai bab ni je :P)
kalau ikutkan hati, mcm xyah bagi je... yela, bukan wajib pon... tp kesian kat budak2... bajet duit raya aku slalunye termasuk utk atok & nenek... :D bila lg nak merasa duit cucu, hehehe...
so.... nampak gayanya, terpaksa la mengorek tabung, gugugugu... kalau nak kira, inilah gunanya menyimpan, nak guna time memerlukan... tp bila dah keluarkan, kenala beringat utk top-up balik kan? ;) (hatni la yg malasnye, hihihihi)
tambahan: suami saya tidak bergaji tetap, sbb tu payah sket nak bajet awal, huhuhu...

zila: selamat berbelanja dgn berhemah!

Tuesday, August 17, 2010

Dan keputusannya adalah.....

bab2 peksa ni aku mmg dah masak dah... kekecewaan tu pun dah sebati dah... sbb tu kalau time nak dpt result ape2 peksa pon aku slalunya tak over excited/ mengharap...
bila peksa ni, aku slalunye average je la... masa kat uni, cgpa aku pon cuma cukup makan je, 2.7 lbh krg... dpt A mmg tak pernah la kan... dpt D ade la 2 kali, gugugugu... so kena la repeat... yg paling 'best' tu, terpaksa extend 1 semester sbb tertinggal 1 subjek (3 ct hrs)... APAKAH...? mmg masa tu aku rasa mcm loooooooseeerrrr :P maka aku terpaksala convo sethn lewat dr rakan2 se-batch, huhuhu...
bila time nak mtk keje pon kena amek exam gak... alhamdulillah, 3 kali amek utk P*D, 1 kali amek utk L*DN, 2 kali utk peperiksaan awam gred N41, xpenah nye gagal, lulus manjang... tapinye masa tu masih belum rezeki aku, sama ada xpanggil langsung , takpun tak lulus masa intebiu... sengal btul... (sape yg penah amek & merasainya akan faham, hehehehe)...
tapi, alhamdulillah, utk ujian yg pertama sbg penjawat awam, aku telah ditakdirkan lulus... tidaklah sampai tahap cemerlang kan... but as an average jane like me, it is more than enough... mungkin krn redha bobo aku siang malam pagi petang (kenkadang weekend) bekerja... atau mungkin berkat doa anak & ibu bapa yg kadangkala terpaksa ku tinggalkan bersama sbb pegi kerja juga... ataupun doa staf aku yg turut lulus peksa lps pinjam buku aku utk baca, hehehe... hanya Dia yg Maha Mengetahui...
kpd kawan2 yg sama2 lulus, terutama yg cemerlang, syukur & tahniah... perjalanan kita baru bermula... kpd yg terkantoi, jgn putus asa... cuba lagi, pasti berjaya, insyaAllah...

zila: lega...!!!

Monday, August 9, 2010

Dah pandai dah...

zara boleh jalan masa umur 14 bln, walaupun dah mula berdiri masa 11 bln... takut2, selebihnya manja sbb dia tau ramai org kat umah nak melayan dia... tp bila ramai kenkawan kat umah wan nye tu yg dah berlari, baru la dia start beranikan diri...
sabtu lps, 1st time dia berani nak jln pakai kasut (b4 ni takut/ xconfident)... bukan main sonot lagi... lps tu, biasala, dah tamau ikut kita, nak soh ikut dia gak, huhuhu... bila tak ikut/ angkat, mula la merajuk, hehehehe...
lg satu, skang dah pandai, kejap2 kang tanya: 'ni ape?' tu tak mintak jawapan lg... xlama lg bila dah pandai, tak terjawab la aku gamaknye, hahahaha... xpe, bila byk bertanya, maksudnya otaknya sedang giat digunakan... go zara!

Friday, August 6, 2010

Nak kasut!!!!!

menyampah btul... aku skang ni btul2 nak kena bli kasut keje... slalu ade 2 pasang, tp skang ni satu dah koyak, satu lagi pon dah terkopek sket, mmg patutla dicarikan pengganti, sebelum yg ke dua tu pon tamat riwayat...
but, as usual, becoming me, aku agak memilih sket bab beli2 barang ni... nak cantik & sedap pakai tp nak murah je... kalo mahal, cantik camne pon aku tak beli... kompem! paling mahal pon RM40 kot... sampai kenkadang adik aku kata, along tu memang, kedekut! hehehehe... kenkadang rasa nak gak maen bli je kan... tp dah terbiasa la... dulu2 bab duit ni susah sket, so slalu la dok cari brg yg murah2 je...
kenkadang segan gak dgn peel ni... yelah kan, dah keje tetap, p*d plak tu, takkan la tak mampu nak bli mcm2 kan...? but, again, being me, it's in the blood already... :D
tp jgn salah sangka... u can talk abt fashion @ designer brand with me... but namanya nak bli, lambat lagi la kot! hahahahahahaha....

zila: masih tension sbb xdpt bli kasut... :P

Wednesday, July 28, 2010

BF ye... bkn BFF :P


BF or breast feeding adalah antara pengalaman yg paling indah buat aku seorang ibu... sbb seingat aku, bukan semua org dikurniakan pengalaman & anugerah ini... alhamdulillah berkat doa & kesabaran aku berjaya bf, walaupun tak sepenuhnya (for me it's a huge success drpd xdpt peluang lansung!)...
proses bf utk ibu bekerja bukannya mudah... byk je hasutan2 yg mengusul susu formula as gantian atas sbb senang nnt nak keje... terasa berderau darah masa mula2 mak bg susu formula kat zara, hehehe... bkn sbb marah, tp ada sedikit keciwa di situ :P...
masa dlm pantang, aku tak buat stok pon sbb time tu xjumpa pengasuh lagi, so tatau sama ada dia willing atau tak nak bg bm (breast milk) kat zara... sbb ade sesetengah pengasuh xgemar atas sbb leceh nak kena warm kan susu, amek masa sket la rather than susu formula yg tuang je trus siap bancuh, hehehe...
keje plak tau la kan, kenkadang ok, tp kalo dah time bz tu terkejar2 nak perah susu... kalau stress sket je dah kurang, kalau skip makan je pon dah kurang sket, so kena la disiplin sket, kalau ade meeting pon curi2 kluar la jap utk perah susu, hehehehe.... luckily kat opis ade fridge, kalo xde mcm susah gak la kot...
bila dah sethn, aku stop perah, tp still bf kalau balik umah... bila anak makin besar, makin dtgla keje2 luar yg dulu bleh escape atas alasan anak kecik, hahahaha.... lg pon susu dah xberapa byk... tp sebenarnya kalau ikut mereka yg arif, kena slalu pam gak utk activate hormon, tp biasa la, penat a.k.a. malas, huhuhu.... (sori ummi, zara!)
kpd kawan2 yg belum & nak nikmati anugerah Tuhan yg tak ternilai ni, aku ucapkan all the best. insyaAllah kalau ada rezeki dapatla... berdoa banyak2, tenangkan fikiran, jgn over excited, nnt stress, susu pon 'jual mahal'...

ni yg aku pakai - Medela Harmony (credit to Lin@www.sweetbonda.com)

zila: menyokong penyusuan susu ibu...

Wednesday, July 21, 2010

Bosan...

sori kenkawan, lately ni malas nak berblog... byk benda nak tulis, yet xde masa @ idea, gugugugu...
syaaban dah nak abes, bermakna dah nak masuk ramadhan... semoga ramadhan kali ini lebih baik dr yg sebelumnya, insyaAllah...

Wednesday, June 30, 2010

Jun...

salam & hi everyone...

bln ni sangat sibuk... xleh nak luangkan masa utk ber'blog'...
3 jun haitu besday mak, tempahkan coklat je, hehehe... tp mak suka, sampai sayang nak makan, hihihi...lps je drpd tu, bermulalah episod keje luar... siang malam pagi petang... tp aku ok je... sian kat my lovely bobo coz kena jaga anak, hehehe... tenkiu my love!
lps tu, ade karnival sukan... dah 2 thn xmaen futsal, tp msk la jugak demi rumah sukan ku, merah :D. not bad la, no 2... pancit sioootttt...
nak abes bulan, keta plak rosak... siap kena tarik lagi :P. abesla dlm rm 700 repair + servis... tp aku xkomplen sgt... sejak 5 thn dia berkhidmat dgn aku, ni la kali pertama dia merajuk... layan je la, huhuhu...
last week, tokki plak sakit teruk... org xpenah sakit, bila kena trus collapse, maka panik la semua org, balik la ke kg... alhamdulillah, sehingga saat ini, getting better...
so, today dah 30 jun, maknanya dah separuh tahun 2010... pencapaian? ade la sket2... tp yg xbest, aku rasa aku dah gumuks la!!!! :P

Tuesday, May 25, 2010

Happy Anniversary.... :D

hahaha... nampak tak kat daisypath tu...? happy anniversary...!!!
haini genap 3 thn perkahwinan aku & bobo... semoga ikatan suci ini akan kekal hingga ke akhir hayat, sentiasa diberkati & dirahmati, dikurniakan rezeki yg halal, diberikan zuriat yg soleh & solehah, dijauhkan dugaan yg berat dan dianugerahkan kesabaran & ketabahan....
ameen...

Monday, May 24, 2010

Happy 33rd Birthday...!!!

Syukur kepada Mu kerana dilimpahkan kesihatan yg baik, ilmu yg melimpah ruah, rezeki yg cukup, kehidupan yg sempurna, keluarga yg penyayang, teman hidup yg saling melengkapi & anak yg cerdik...
Ku berdoa agar kurniaan Mu ini tidak putus... Janganlah diuji hamba Mu ini dgn perkara yg tidak dapat ditanggung oleh ku... Tabahkanlah hati ku, sempurnakanlah iman ku, jauhkan ku drpd sifat mazmumah & dekatkan aku dgn sifat2 mahmudah... Semoga dapat dijadikan contoh kpd zuriat ku, insya Allah...
Kpd semua, terima kasih kpd semua ucapan tahniah & doa kalian... Jazakallah...

Thursday, May 20, 2010

Revolutionary Road - a personal review


I watched this movie on HBO last nite... yeah2... citer lama, tp xde can nak g tgk masa kluar dulu, huhuhu...
this movie is truly about marriage... how man & woman trust each other, believe in each other's dream & finally tied the not to prove it... but life is never been easy... ups & down, happy & sorrow, the best & the worst...
there's something we should agree & think of here... man is always full of dreams & hope, sometimes realistic & most of the time not, haha... btw, it depends on the capacity & ability towards it. in this movie, it shown that Frank had boasting a girl, later his wife abt his past life & future dreams... as a lady, got impressed, later got pregnant, married & then the real story begin...
as the lady, April who dreamed to be an actress, marriage is absolutely will destroy everything... even though at first she seems happy, but inside it had started to falling apart....
they both make a stunning couple, makes everybody in the neighborhood envy them, yet loved them & called them 'perfect'... but nothing such as perfect at all..
the movie ended when April took her life, i believed unintentionally, by trying to do a self-abortion at home...
as for the actors (diCaprio & Winslet), they'd portrayed the character beautifully... ever since titanic, i've seen they worked so hard to prove that they're a talented actors instead of the popularity of the movie then... they both got a nomination in golden globe & Winslet even won it for the best actress category...
pengajaran? bukan mudah utk melayari sebuah perkahwinan... saya percaya, semua wanita terpikat dgn pasangannya krn dia mempunyai misi & visi yg tersendiri dlm hidup... tak kisahlah, sama ada nak jd kaya ke, terkenal ke, atau cuma utk jd ordinary people with an ordinary life dgn cara yg tersendiri... tp kadangkala impian itu tak dpt nak ditunaikan sbb byk lg tanggungjawab yg lain yg harus ditunaikan... byk halangan yg tak dpt diselesaikan dgn mudah... duit, masa, komitmen dll...
sbg isteri, lambat laun kadang kala sukar utk menerima hakikat itu... hakikat bahawa impian yg pernah diangan-angankan makin hari makin pudar... maka akan timbul kemudian rasa tak puas hati, kecewa, bosan dll... hendak diluahkan, rasa bersalah krn masih cinta, tp nak disimpan rasa terbeban & tersiksa... akhirnya, jika tak bijak mengawal emosi & kurang iman, berlakulah perkara-perkara yg tak diingini...
so... peringatan ini adalah utk diri sendiri, terimalah seadanya... jika apa yg diimpikan tidak mampu dilaksanakan, masih ada harapan lain yg boleh ditunaikan... cipta sesuatu yg baru, bersyukur dgn kurniaan, tabah dgn dugaan & redha dgn segala ujian... semoga perjalanan yg baru 3 thn ini akan terus diharungi dgn tabah & iman, insya Allah....

Monday, May 17, 2010

Arissa Nur Zaharah binti Mohamad Noor

Anak ummi yg cantik & comel, anak ummi yg cerdik, anak ummi yg baik...

Ummi sentiasa doakan anak ummi sentiasa dikurniakan kesihatan yg baik, akal yg bijak, iman yg sempurna, minda yg cerdas, dijauhkan segala musibah, dilimpahkan rezeki yg melimpah ruah, menjadi insan yg solehah, di dunia & akhirat... menjadi penawar ummi & walid ketika hidup, dan pembantu ummi & walid ketika mati kelak...

Ummi juga sentiasa berdoa agar diberikan kekuatan & kebijaksanaan utk mendidik anak ummi ini krn tiada amanah yg lebih berharga yg dikurniakan olehNya kpd kami...

Sayang, selamat ulang tahun kelahiran yg pertama... masih byk yg akan dilalui sayang, pahit manis kehidupan, susah senang masa depan, semoga dapat mengharunginya dgn tabah & iman, insya Allah...

Arissa Nur Zaharah binti Mohamad Noor
15 Mei 2009 - 2.92kg - 9.09 pagi (Jumaat) @ Hospital Serdang

Tuesday, May 4, 2010

Oona-Tore My Heart (Layered Version)



lagu ni... 1st time dengar masa tgk So You Think You Can Dance.... one of my fav show! presented beautifully by ellenore & jakob... what an art...

this is what i mean... enjoy!!!

Monday, May 3, 2010

at last... a new beginning...

dearest readers... it's been a while since my last entry last april... many things had happened, yet life had to be continued as usual... hmmm... where should i start eh...?

ok la... the first part of april i had to go to cameron highlands to organize a program... dah lama tak bawak anak buah kluar, sonot tak terkira... walaupun dok kat rumah persekutuan je, the time that we've spent together was what we should appreciate most... RPP just sediakan basic je utk penginapan, even sampah pon kena buang sendiri... :D

then, tengah banyak2 keje tu, dapat emel best... 'anda telah ditawarkan untuk mengikuti PPK'... jeng3x... wth! dah lama tak membaca, camne nak peksa...? belasah je la... baca setakat yg termampu... the rest...? let Him decide what is the best...? susah? stended la... peksa kalo senang tu bawak toyol, hahahahahahaha....

tapi yg tak best tu, balek2 je exam, ade surat chenta plak datang... 'anda telah ditukarkan.....' apakah??? alhamdulillah, just internally jer... but the way it was executed i could say, hmmmm... not professional la... one man show, regardless what is the reason... even though i believe it's not because of me doing anything wrong, but because of other things... so sad...

anyhow, i hope, i really2 hope, something good will happen soon... i pray for the best for everyone...

to those who i've worked with before, thank you for everything, the bittersweet, black & blue, loves & hates....

to my future mates, teach me, guide me, only wish for the best, insyaAllah...

Thursday, April 1, 2010

out station...

out station... in our field of work, out station ni dah mcm balek kg... selang beberapa masa, mesti kena pegi gak, hehehe... cuma sejak ekonomi dah meleset ni, kurang la sket aktiviti ni...

kalau dulu, xde masalah pon kalau kena g out station... last minit pon xpe... bayo sendiri dulu pon boleh (sbb bleh claim pon kan)... tp skang ni kalo kena pg, tepaksa la tanya dulu; nak g katne eh? brape ari? bilik camne eh?... dan laen2 soalan...

sebabnya? aku still breastfeed my dear zara... so, byk benda kena ambil kira... kena susun btul2 jadual kerja... kalu boleh bawak, ikut je la skali... for that, credit to my lovely bobo sbb sanggup nak jaga anak, hehehehe....

bila dah balik, penat giler! reason? sbb pegi out station buat dua kerja; jd urus setia plus jaga anak... hehehehe...

serik? i don't think so!!!

Thursday, March 25, 2010

Tuesday, March 23, 2010

21 March - Bobo's birthday!!!

as i promised, i'll write abt bobo's besday...

bobo is my beloved hubby... seorang yg sensitif, yet SANGAT berterus terang. if not because of him, you will not know me as i am now, hehehe...

we've met in 2002... our best friend introduced us.. blind date ah, huhuhu... kita mula sbg kawan, xde special2... if u have another choice, u may pleased to go... now? i can't imagine if we're not together :), esp with zara, tanda chenta kita, chewah!

then, we married on 2007... lama kan? byk halangan & rintangan, hanya berkat sabar & doa kita berjaya...

bobo, i wish you all the best... kehidupan hari ini amat mencabar... masalah kita hanya Dia yg tahu... yg pasti kita perlu teruskan usaha... kehidupan kita masih panjang, ada permata yg harus digilap, dibesarkan dgn penuh kasih sayang & ilmu...

yg penting, u are always the best, the most beloved, the greatest hubby ever... happy birthday my love.....

Monday, March 22, 2010

the one marching...? hahaha... i loike!!!

one of my dear friend tagged me as 'the one marching'... hahaha... something that i almost forgot...

why 'the one marching'? for those who don't know (or those who already forget... like me :D), i was selected as Pelatih Kawad Terbaik Modul Polis bagi Sidang C batch 1/2008... seronoknye Tuhan saje yg tau.. bukan senang nak bekawad depan ramai orang, esp masa assessment tu, hehehe... u need to berdiri in one line & marched ikut command yg diberi... salah je trus terkeluar, fuh...

for me, that's was what we called rezeki... actually masa tu baru je tukar sidang... if i wasn't in sidang c, i might not be the chosen one, heh... we never know...

to my friend mel a.k.a marmalade (http://m-ism.blogspot.com), thanks dear for the remarks! :)

Monday, March 15, 2010

Buli???

Salam...

knape buli? rasenye org melayu je suka nak buli2 ni, kononnye nak tunjuk best ah... kuing3x..
anyway, ape yg aku nak kate just on my own personal thought...

kes nak kenakan budak2 junior ni sebenarnya dah lama wujud... aku pon ade gak kena.. bila ingat balek, bodoh gak, tp xde la nak simpan dalam ati...

pada aku, kenkadang perlu gak sesi ni... just nak highlight kan sape senior kat bebudak junior, kang tak kenal payah gak, huhuhu... tp aku rasa time dulu2 buli ni xdela sampai ade 'body touch', setakat tiup kipas sp pusing, tiup lampu sp padam, mkn pisang tp longkang, berenang bwh katil dan yg seumpama dengannye... (bodoh giler!!!)

tapinya, yg aku pelik skang ni, buli maen sepak2, tunjal2 kepala, tu yg wat tak best tu... bila dah camni, as if nak tunjuk sape kuat plak... dah laen tujuannye neh...

soooo.... kpd senior2 ni, xyah la nak tunjuk kuat, setakat nak lawak2 bodoh tu suka ati la.. jgn sp sepak terajang ikut suka je... dunia ni luas lagi dik, lihat2, pandang2, what goes around comes around...

Friday, March 12, 2010

Mac 2010

dah dua minggu mac berlalu, maka tinggal lg dua minggu nak gaji... huh, lama tu! sabar... sabar...
zara plak tak brape nak sihat, dua hari ni sakit tekak. sian dia... susu pon kurang, makan apetah lagi... sabar ye nak... :(
keje pon banyak bln ni... ape2 pon, buatla sehabis baik, janji siap ikut masa...
owh, lupa plak, haini 15 mac, besday my beloved sista, yah... hepi besday sayang, mmuuuaaahhh!!!

coming soon? bobo's besday!

Thursday, March 4, 2010

executive summary - trip to penang :P

hahaha... after all this time yg agak bz, br ni dpt nak tulis... ringkas2 je la yer...

30 jan '10

10.30 am * bertolak dr BBB.... penang, here we come!!!
3.00 pm * sampai tol juru...
bobo: nak nek feri msk tol mana?
jurutol: butterworth...
tetiba ada satu lg tol.... apehal? rupanya mmg kena bayar lagi, short-cut! hehehe... gelabah jap :)
4.00 pm * check-in hotel - tune hotel, jln burmah... siap2, kluar lagi! lunch kat feringghi, pekena laksa dgn rojak buah tepi laut, masyuk wooo....
6.30 pm * dinner di char koay teow telur ayam dibasuh, hehehehe....
8.30 pm * jln2 kat queensbay mall... dpt kasut baru!!! yeay!!!
11.30 pm * balek hotel, tp tetiba jalan tutup!!! perarakan thaipusam ler... huhuhu...
2.30 am * br dpt msk hotel! fuh, what a long day!!!










31 jan '10


9.00 am * already kat bayan lepas... jln2 tgk kampong, cr sarapan... got it! nasi kandaq satu!!!
11.00 am * muzeum perang... huhuhu, seram sioottt... maklumla, tempat perang btol... siap ade kubur lagi. yg lg best, disitulah tempat jeneral yamashita yg terkenal tu digantung. fuh, kalo mlm2 tatau la ape ade kat sini, hihihi... risau gak bawak zara... harap2 xde ape2 :)
1.30 pm * start pusing pulau... singgah2 kat check-point menarik... poning la plak, jln pusing2 :P
3.30 pm * taman rama2 time!!! zara seronok tgk rama2 baaanyaaakkk... tp bila dekatkan geli la plak, hehehe...
6.15 pm * toy muzeum! wah... ini giler collector neh, semua character ader, star wars la, LOTR la, smurf pon ader, hehehehe...
8.00 pm * dinner kat hammerbay - saje nak rasa ikan bakar penang... :)











1 feb '10


8.30 am * cari nahas, jln2 jln kaki!!! hahahahaha.... penat giler siooottt, panas plak tu... yg bestnyer, nak dokong anak lagi, nak gendong jeruk lagi, giler berat, dekat konon, muahahaha...
11.30 am * pg teluk bahang, konon nak jln2 kat tmn negara penaang, tpnyer dah xde mood sbb dah penat & panas giler (seb bek 1st day dah bli kaca mata hitam, hehehe). patah balik ke town, makan time! pg kat pdg kota lama, belasah mi sotong & air kelapa TEBAAAIIIKKKK PUNYERRR.... thanks zanzila sbb bg tau menu ni, hehehe...
4.00 pm * pujuk punya pujuk, akhirnya kami ke bukit bendera juga. thanks bobo! luv ya! sian la tgk tempat tu, dah tak meriah mcm masa aku dtg kecik2 dulu, huhuhu... tp seb bek aku pg, kira jd antara org terakhir la nek atas guna ketapi lama tu, hehehe...
9.00 pm * dinner at pdg kota lagi... this time pekena pasemboq. fuh, konyang giler... ngantuk pon yer... balek, tido!!!











2 feb '10


10.00 am * haini bgn lambat sket, kemas2, pindah hotel, woohoooo...
11.30 am * lapar giler... lunch kat bayan baru, kedai banana ape ntah, tp best wooo... lauk baaanyaaakkk... burrpp... alhamdulillah :)
12.30 pm * pg umah mak teh jamaliah kat bayan lepas... borak2, citer2... maklumla, tak penah jumpa, hehehe...
2.30 pm * off to umah mak chaq & mak su plak... mak chaq kata "depa org kaya, dok hotel, tak mau dok sini"... hehehe... no komen, makcik bobo, dia la jawab... :D mak su pi bli pasemboq & popiah basah cicah kuah sengkuang yg glemer kat sana. wah, sedaaappp... balek dr umah mak su, trus singgah pasar mlm tun sardon, bli laksa plak, hehehe..
6.30 pm * check-in motel sri indah, tjg bungah... lps dinner, kluar pg downtown feringghi, haha..


3 feb '10


8.00 am * mandi laut time!!! zara takut air ah... merengek jer... ciannnn...
12.30 pm * jln2 lagi... ronda2, jumpa rumah p.ramlee.... singgah la tengok2 tempat kelahiran seniman agung negara... di mana kan ku cari ganti.... :D
3.30 pm * queen mary, ohoii!!! ingatkan bleh la nak g tgk dekat2, rupanya blhe tgk kat jeti jer, huhuhu... besar btul kapal tu, ntah bila bleh nak naek eh?
5.00 pm * aaakhirnyaaaa.... setelah berhari2 mencari, jumpa juga ROTI NAN KAPITAN & AYAM TANDORI, TEBAAAAIIIKKKKK PUNYEEEERRRR... sedap sioottt... dahla lembut, ayamnye besar plak tu! kenyang giler, heheheh...
8.30 pm * pegi lagi ke feringghi, bli t-shirt hard rock hotel, kira souvenir dr penang la tu, hehehe...










4 feb '10

12.00 pm * time to go home... bye2 penang... tata sri pantai... rasanya kita takkan bertemu lagi, sob2x... katanya dah tukar pemilik, ntah jadi kondo ke, hotel ke, tatau... anyway, hotel yg dah berusia lebih kurang 50 thn ni pasti pernah menjadi tempat teristimewa kpd sesiapa yg pernah menginap di sana... RIP...
11.00 pm * we're home!!! lambat giler sampai... berhenti lama kat R&R, ngantuk btul... baru rasa penatnye, hehehe...














So, as conclusion? jln2 to penang mmg BEEEESSSTTTT!!!! puas rasanya... ntah2 zara dah besar nnt baru pegi sana lagi kot, hehehe... love u bobo!!! mmmuuuaahhhh!!!!

Thursday, February 18, 2010

trip to penang... 30 jan - 5 feb 2010

it's been a while since we went for a holiday... only three of us!

why penang? my in-laws was frm penang... tp skang dah tinggal sedara2 jauh je kat situ... fyi, aku tak penah lg balik sana since kawen, which means dah 3 taun beb baru nak g kenal sedara-mara & tgk kg hubby, huhuhuh... any other motive(s)? makan!!!! penang byk makanan best2, esp of course nasi kandar & apa jua yg seumpama dengannya... so.... penang, here we come!!!

the trip actually dah bermula since november iaitu bila kitorg start booking hotel... we've decided utk dok kat Tune Hotel sbb kitorg bkn stok g holiday dok bilik. biasanya kluar pagi, tgh mlm br balik hotel... so, watpe nak dok hotel mahal2, ye tak? it cost us only RM 82 for 4 days & 3 nites. yeay!!! hotel kat town plaknye... senang nak g mana2...

apa ada dgn Tune Hotel? very basic... katil, kipas, cermin, dressing table ala2 meja kat seat kapal terbang (bukak-tutup style), tempat sangkut baju (no locker@almari), toilet, sink & shower... kalau nak air-cond, tambah RM 12 for 12hrs... kalau nak toiletries & towel, bayo lagi (bawak sendiri je la...). parking under syarikat laen plak (kat situ, RM 5/entry) - kesimpulannya? soooooo air asia style, hehehe...

after 4 days, which is wednesday, kitorg rasa tak puas lg nak jln2 cr makan... so kitorg tukar plak, stayed kat Motel Sri Tanjung, Tjg Bungah... motel old skool nyer... tp luas & selesa, mengadap ke laut, view pun cantik...

next post aku akan citer ringkasan abt our trip, ok? now, got to work...

Thursday, January 28, 2010

Selamat Malam Sayang...


Selamat Malam Sayang - Faizal Tahir
Biarkan berlalu
Semua kepedihanmu
Lelapkan matamu
Biarkan mimpi membawamu
Ke mana kau mahu

Selamat malam

Tidurlah sayangku
Siang kan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu

Biarkan berlabuh tirai kisah semalam
Yang indah itu ada padamu
Dengan setiap impian dan harapan

Selamat malam

Tidurlah sayangku
Siangkan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu

Kan ku menjadi arjuna dalam mimpi-mimpimu

Kan ku panah tepat ke jiwamu atas nama cintaku
Pari-pari ku utus bawa kau ke sini lagi
Terhapus semua air mata dengan senyuman
Selamat malam sayang
Selamat malam kasih
Selamat malam sayang Woooo...
Selamat malam sayang
Selamat malam kasih
Selamat malam sayang Woooo...

Tidurlah sayangku

Siangkan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu
Selamat malam
Tidurlah sayangku

to my dearest loving daughter zara... jgn menangis sayang... ummi ada disisi mu...

Wednesday, January 27, 2010

share your feelings... is it?

some people tend to show their feelings on their fb... does it appropriate?
hhhmmmm... bila berkaitan dgn makhluk di sekitar tempat kerja tu, kadang2 tak manis la citer kat situ... sbb kenkadang just hint2, later on jd fitnah la sbb tatau sape makhluk sebenar yg dimaksudkan...
so...... what do you think?

pagi yg ade keje tp buat lepak2 je, :P

Tuesday, January 26, 2010

the beginning...

the new beginning... the emergence of my blog, at last, hehehe...
entah kenapa, terasa nak blogging plak... trust me, i'm not a writer, not even love to keep a journal/ diary what so ever... anyhow, saje2 nak isi masa, itu pon kalau ade, hehehe...
just try my best, and my talent, and my patient in writing etc...etc...
hopefully i could share something, abt me, my bobo, and my sweet little angel zara... readers, dare to comment ok?

Azila Azlina Che Wahab
26 Januari 2010