Thursday, February 18, 2010

trip to penang... 30 jan - 5 feb 2010

it's been a while since we went for a holiday... only three of us!

why penang? my in-laws was frm penang... tp skang dah tinggal sedara2 jauh je kat situ... fyi, aku tak penah lg balik sana since kawen, which means dah 3 taun beb baru nak g kenal sedara-mara & tgk kg hubby, huhuhuh... any other motive(s)? makan!!!! penang byk makanan best2, esp of course nasi kandar & apa jua yg seumpama dengannya... so.... penang, here we come!!!

the trip actually dah bermula since november iaitu bila kitorg start booking hotel... we've decided utk dok kat Tune Hotel sbb kitorg bkn stok g holiday dok bilik. biasanya kluar pagi, tgh mlm br balik hotel... so, watpe nak dok hotel mahal2, ye tak? it cost us only RM 82 for 4 days & 3 nites. yeay!!! hotel kat town plaknye... senang nak g mana2...

apa ada dgn Tune Hotel? very basic... katil, kipas, cermin, dressing table ala2 meja kat seat kapal terbang (bukak-tutup style), tempat sangkut baju (no locker@almari), toilet, sink & shower... kalau nak air-cond, tambah RM 12 for 12hrs... kalau nak toiletries & towel, bayo lagi (bawak sendiri je la...). parking under syarikat laen plak (kat situ, RM 5/entry) - kesimpulannya? soooooo air asia style, hehehe...

after 4 days, which is wednesday, kitorg rasa tak puas lg nak jln2 cr makan... so kitorg tukar plak, stayed kat Motel Sri Tanjung, Tjg Bungah... motel old skool nyer... tp luas & selesa, mengadap ke laut, view pun cantik...

next post aku akan citer ringkasan abt our trip, ok? now, got to work...