Thursday, March 25, 2010

Tuesday, March 23, 2010

21 March - Bobo's birthday!!!

as i promised, i'll write abt bobo's besday...

bobo is my beloved hubby... seorang yg sensitif, yet SANGAT berterus terang. if not because of him, you will not know me as i am now, hehehe...

we've met in 2002... our best friend introduced us.. blind date ah, huhuhu... kita mula sbg kawan, xde special2... if u have another choice, u may pleased to go... now? i can't imagine if we're not together :), esp with zara, tanda chenta kita, chewah!

then, we married on 2007... lama kan? byk halangan & rintangan, hanya berkat sabar & doa kita berjaya...

bobo, i wish you all the best... kehidupan hari ini amat mencabar... masalah kita hanya Dia yg tahu... yg pasti kita perlu teruskan usaha... kehidupan kita masih panjang, ada permata yg harus digilap, dibesarkan dgn penuh kasih sayang & ilmu...

yg penting, u are always the best, the most beloved, the greatest hubby ever... happy birthday my love.....

Monday, March 22, 2010

the one marching...? hahaha... i loike!!!

one of my dear friend tagged me as 'the one marching'... hahaha... something that i almost forgot...

why 'the one marching'? for those who don't know (or those who already forget... like me :D), i was selected as Pelatih Kawad Terbaik Modul Polis bagi Sidang C batch 1/2008... seronoknye Tuhan saje yg tau.. bukan senang nak bekawad depan ramai orang, esp masa assessment tu, hehehe... u need to berdiri in one line & marched ikut command yg diberi... salah je trus terkeluar, fuh...

for me, that's was what we called rezeki... actually masa tu baru je tukar sidang... if i wasn't in sidang c, i might not be the chosen one, heh... we never know...

to my friend mel a.k.a marmalade (http://m-ism.blogspot.com), thanks dear for the remarks! :)

Monday, March 15, 2010

Buli???

Salam...

knape buli? rasenye org melayu je suka nak buli2 ni, kononnye nak tunjuk best ah... kuing3x..
anyway, ape yg aku nak kate just on my own personal thought...

kes nak kenakan budak2 junior ni sebenarnya dah lama wujud... aku pon ade gak kena.. bila ingat balek, bodoh gak, tp xde la nak simpan dalam ati...

pada aku, kenkadang perlu gak sesi ni... just nak highlight kan sape senior kat bebudak junior, kang tak kenal payah gak, huhuhu... tp aku rasa time dulu2 buli ni xdela sampai ade 'body touch', setakat tiup kipas sp pusing, tiup lampu sp padam, mkn pisang tp longkang, berenang bwh katil dan yg seumpama dengannye... (bodoh giler!!!)

tapinya, yg aku pelik skang ni, buli maen sepak2, tunjal2 kepala, tu yg wat tak best tu... bila dah camni, as if nak tunjuk sape kuat plak... dah laen tujuannye neh...

soooo.... kpd senior2 ni, xyah la nak tunjuk kuat, setakat nak lawak2 bodoh tu suka ati la.. jgn sp sepak terajang ikut suka je... dunia ni luas lagi dik, lihat2, pandang2, what goes around comes around...

Friday, March 12, 2010

Mac 2010

dah dua minggu mac berlalu, maka tinggal lg dua minggu nak gaji... huh, lama tu! sabar... sabar...
zara plak tak brape nak sihat, dua hari ni sakit tekak. sian dia... susu pon kurang, makan apetah lagi... sabar ye nak... :(
keje pon banyak bln ni... ape2 pon, buatla sehabis baik, janji siap ikut masa...
owh, lupa plak, haini 15 mac, besday my beloved sista, yah... hepi besday sayang, mmuuuaaahhh!!!

coming soon? bobo's besday!

Thursday, March 4, 2010

executive summary - trip to penang :P

hahaha... after all this time yg agak bz, br ni dpt nak tulis... ringkas2 je la yer...

30 jan '10

10.30 am * bertolak dr BBB.... penang, here we come!!!
3.00 pm * sampai tol juru...
bobo: nak nek feri msk tol mana?
jurutol: butterworth...
tetiba ada satu lg tol.... apehal? rupanya mmg kena bayar lagi, short-cut! hehehe... gelabah jap :)
4.00 pm * check-in hotel - tune hotel, jln burmah... siap2, kluar lagi! lunch kat feringghi, pekena laksa dgn rojak buah tepi laut, masyuk wooo....
6.30 pm * dinner di char koay teow telur ayam dibasuh, hehehehe....
8.30 pm * jln2 kat queensbay mall... dpt kasut baru!!! yeay!!!
11.30 pm * balek hotel, tp tetiba jalan tutup!!! perarakan thaipusam ler... huhuhu...
2.30 am * br dpt msk hotel! fuh, what a long day!!!










31 jan '10


9.00 am * already kat bayan lepas... jln2 tgk kampong, cr sarapan... got it! nasi kandaq satu!!!
11.00 am * muzeum perang... huhuhu, seram sioottt... maklumla, tempat perang btol... siap ade kubur lagi. yg lg best, disitulah tempat jeneral yamashita yg terkenal tu digantung. fuh, kalo mlm2 tatau la ape ade kat sini, hihihi... risau gak bawak zara... harap2 xde ape2 :)
1.30 pm * start pusing pulau... singgah2 kat check-point menarik... poning la plak, jln pusing2 :P
3.30 pm * taman rama2 time!!! zara seronok tgk rama2 baaanyaaakkk... tp bila dekatkan geli la plak, hehehe...
6.15 pm * toy muzeum! wah... ini giler collector neh, semua character ader, star wars la, LOTR la, smurf pon ader, hehehehe...
8.00 pm * dinner kat hammerbay - saje nak rasa ikan bakar penang... :)











1 feb '10


8.30 am * cari nahas, jln2 jln kaki!!! hahahahaha.... penat giler siooottt, panas plak tu... yg bestnyer, nak dokong anak lagi, nak gendong jeruk lagi, giler berat, dekat konon, muahahaha...
11.30 am * pg teluk bahang, konon nak jln2 kat tmn negara penaang, tpnyer dah xde mood sbb dah penat & panas giler (seb bek 1st day dah bli kaca mata hitam, hehehe). patah balik ke town, makan time! pg kat pdg kota lama, belasah mi sotong & air kelapa TEBAAAIIIKKKK PUNYERRR.... thanks zanzila sbb bg tau menu ni, hehehe...
4.00 pm * pujuk punya pujuk, akhirnya kami ke bukit bendera juga. thanks bobo! luv ya! sian la tgk tempat tu, dah tak meriah mcm masa aku dtg kecik2 dulu, huhuhu... tp seb bek aku pg, kira jd antara org terakhir la nek atas guna ketapi lama tu, hehehe...
9.00 pm * dinner at pdg kota lagi... this time pekena pasemboq. fuh, konyang giler... ngantuk pon yer... balek, tido!!!











2 feb '10


10.00 am * haini bgn lambat sket, kemas2, pindah hotel, woohoooo...
11.30 am * lapar giler... lunch kat bayan baru, kedai banana ape ntah, tp best wooo... lauk baaanyaaakkk... burrpp... alhamdulillah :)
12.30 pm * pg umah mak teh jamaliah kat bayan lepas... borak2, citer2... maklumla, tak penah jumpa, hehehe...
2.30 pm * off to umah mak chaq & mak su plak... mak chaq kata "depa org kaya, dok hotel, tak mau dok sini"... hehehe... no komen, makcik bobo, dia la jawab... :D mak su pi bli pasemboq & popiah basah cicah kuah sengkuang yg glemer kat sana. wah, sedaaappp... balek dr umah mak su, trus singgah pasar mlm tun sardon, bli laksa plak, hehehe..
6.30 pm * check-in motel sri indah, tjg bungah... lps dinner, kluar pg downtown feringghi, haha..


3 feb '10


8.00 am * mandi laut time!!! zara takut air ah... merengek jer... ciannnn...
12.30 pm * jln2 lagi... ronda2, jumpa rumah p.ramlee.... singgah la tengok2 tempat kelahiran seniman agung negara... di mana kan ku cari ganti.... :D
3.30 pm * queen mary, ohoii!!! ingatkan bleh la nak g tgk dekat2, rupanya blhe tgk kat jeti jer, huhuhu... besar btul kapal tu, ntah bila bleh nak naek eh?
5.00 pm * aaakhirnyaaaa.... setelah berhari2 mencari, jumpa juga ROTI NAN KAPITAN & AYAM TANDORI, TEBAAAAIIIKKKKK PUNYEEEERRRR... sedap sioottt... dahla lembut, ayamnye besar plak tu! kenyang giler, heheheh...
8.30 pm * pegi lagi ke feringghi, bli t-shirt hard rock hotel, kira souvenir dr penang la tu, hehehe...










4 feb '10

12.00 pm * time to go home... bye2 penang... tata sri pantai... rasanya kita takkan bertemu lagi, sob2x... katanya dah tukar pemilik, ntah jadi kondo ke, hotel ke, tatau... anyway, hotel yg dah berusia lebih kurang 50 thn ni pasti pernah menjadi tempat teristimewa kpd sesiapa yg pernah menginap di sana... RIP...
11.00 pm * we're home!!! lambat giler sampai... berhenti lama kat R&R, ngantuk btul... baru rasa penatnye, hehehe...














So, as conclusion? jln2 to penang mmg BEEEESSSTTTT!!!! puas rasanya... ntah2 zara dah besar nnt baru pegi sana lagi kot, hehehe... love u bobo!!! mmmuuuaahhhh!!!!