Tuesday, May 25, 2010

Happy Anniversary.... :D

hahaha... nampak tak kat daisypath tu...? happy anniversary...!!!
haini genap 3 thn perkahwinan aku & bobo... semoga ikatan suci ini akan kekal hingga ke akhir hayat, sentiasa diberkati & dirahmati, dikurniakan rezeki yg halal, diberikan zuriat yg soleh & solehah, dijauhkan dugaan yg berat dan dianugerahkan kesabaran & ketabahan....
ameen...

Monday, May 24, 2010

Happy 33rd Birthday...!!!

Syukur kepada Mu kerana dilimpahkan kesihatan yg baik, ilmu yg melimpah ruah, rezeki yg cukup, kehidupan yg sempurna, keluarga yg penyayang, teman hidup yg saling melengkapi & anak yg cerdik...
Ku berdoa agar kurniaan Mu ini tidak putus... Janganlah diuji hamba Mu ini dgn perkara yg tidak dapat ditanggung oleh ku... Tabahkanlah hati ku, sempurnakanlah iman ku, jauhkan ku drpd sifat mazmumah & dekatkan aku dgn sifat2 mahmudah... Semoga dapat dijadikan contoh kpd zuriat ku, insya Allah...
Kpd semua, terima kasih kpd semua ucapan tahniah & doa kalian... Jazakallah...

Thursday, May 20, 2010

Revolutionary Road - a personal review


I watched this movie on HBO last nite... yeah2... citer lama, tp xde can nak g tgk masa kluar dulu, huhuhu...
this movie is truly about marriage... how man & woman trust each other, believe in each other's dream & finally tied the not to prove it... but life is never been easy... ups & down, happy & sorrow, the best & the worst...
there's something we should agree & think of here... man is always full of dreams & hope, sometimes realistic & most of the time not, haha... btw, it depends on the capacity & ability towards it. in this movie, it shown that Frank had boasting a girl, later his wife abt his past life & future dreams... as a lady, got impressed, later got pregnant, married & then the real story begin...
as the lady, April who dreamed to be an actress, marriage is absolutely will destroy everything... even though at first she seems happy, but inside it had started to falling apart....
they both make a stunning couple, makes everybody in the neighborhood envy them, yet loved them & called them 'perfect'... but nothing such as perfect at all..
the movie ended when April took her life, i believed unintentionally, by trying to do a self-abortion at home...
as for the actors (diCaprio & Winslet), they'd portrayed the character beautifully... ever since titanic, i've seen they worked so hard to prove that they're a talented actors instead of the popularity of the movie then... they both got a nomination in golden globe & Winslet even won it for the best actress category...
pengajaran? bukan mudah utk melayari sebuah perkahwinan... saya percaya, semua wanita terpikat dgn pasangannya krn dia mempunyai misi & visi yg tersendiri dlm hidup... tak kisahlah, sama ada nak jd kaya ke, terkenal ke, atau cuma utk jd ordinary people with an ordinary life dgn cara yg tersendiri... tp kadangkala impian itu tak dpt nak ditunaikan sbb byk lg tanggungjawab yg lain yg harus ditunaikan... byk halangan yg tak dpt diselesaikan dgn mudah... duit, masa, komitmen dll...
sbg isteri, lambat laun kadang kala sukar utk menerima hakikat itu... hakikat bahawa impian yg pernah diangan-angankan makin hari makin pudar... maka akan timbul kemudian rasa tak puas hati, kecewa, bosan dll... hendak diluahkan, rasa bersalah krn masih cinta, tp nak disimpan rasa terbeban & tersiksa... akhirnya, jika tak bijak mengawal emosi & kurang iman, berlakulah perkara-perkara yg tak diingini...
so... peringatan ini adalah utk diri sendiri, terimalah seadanya... jika apa yg diimpikan tidak mampu dilaksanakan, masih ada harapan lain yg boleh ditunaikan... cipta sesuatu yg baru, bersyukur dgn kurniaan, tabah dgn dugaan & redha dgn segala ujian... semoga perjalanan yg baru 3 thn ini akan terus diharungi dgn tabah & iman, insya Allah....

Monday, May 17, 2010

Arissa Nur Zaharah binti Mohamad Noor

Anak ummi yg cantik & comel, anak ummi yg cerdik, anak ummi yg baik...

Ummi sentiasa doakan anak ummi sentiasa dikurniakan kesihatan yg baik, akal yg bijak, iman yg sempurna, minda yg cerdas, dijauhkan segala musibah, dilimpahkan rezeki yg melimpah ruah, menjadi insan yg solehah, di dunia & akhirat... menjadi penawar ummi & walid ketika hidup, dan pembantu ummi & walid ketika mati kelak...

Ummi juga sentiasa berdoa agar diberikan kekuatan & kebijaksanaan utk mendidik anak ummi ini krn tiada amanah yg lebih berharga yg dikurniakan olehNya kpd kami...

Sayang, selamat ulang tahun kelahiran yg pertama... masih byk yg akan dilalui sayang, pahit manis kehidupan, susah senang masa depan, semoga dapat mengharunginya dgn tabah & iman, insya Allah...

Arissa Nur Zaharah binti Mohamad Noor
15 Mei 2009 - 2.92kg - 9.09 pagi (Jumaat) @ Hospital Serdang

Tuesday, May 4, 2010

Oona-Tore My Heart (Layered Version)



lagu ni... 1st time dengar masa tgk So You Think You Can Dance.... one of my fav show! presented beautifully by ellenore & jakob... what an art...

this is what i mean... enjoy!!!

Monday, May 3, 2010

at last... a new beginning...

dearest readers... it's been a while since my last entry last april... many things had happened, yet life had to be continued as usual... hmmm... where should i start eh...?

ok la... the first part of april i had to go to cameron highlands to organize a program... dah lama tak bawak anak buah kluar, sonot tak terkira... walaupun dok kat rumah persekutuan je, the time that we've spent together was what we should appreciate most... RPP just sediakan basic je utk penginapan, even sampah pon kena buang sendiri... :D

then, tengah banyak2 keje tu, dapat emel best... 'anda telah ditawarkan untuk mengikuti PPK'... jeng3x... wth! dah lama tak membaca, camne nak peksa...? belasah je la... baca setakat yg termampu... the rest...? let Him decide what is the best...? susah? stended la... peksa kalo senang tu bawak toyol, hahahahahahaha....

tapi yg tak best tu, balek2 je exam, ade surat chenta plak datang... 'anda telah ditukarkan.....' apakah??? alhamdulillah, just internally jer... but the way it was executed i could say, hmmmm... not professional la... one man show, regardless what is the reason... even though i believe it's not because of me doing anything wrong, but because of other things... so sad...

anyhow, i hope, i really2 hope, something good will happen soon... i pray for the best for everyone...

to those who i've worked with before, thank you for everything, the bittersweet, black & blue, loves & hates....

to my future mates, teach me, guide me, only wish for the best, insyaAllah...