Thursday, December 30, 2010

Bola itu bulat...

as expected, bila Malaysia menang piala AFF Suzuki, ramai la yg sibuk nak jg gf Apek la, gf Safee Sali la, mcm2 la... padahal b4 ni masa liga M xde plak org sibuk2, even Apek tu best keeper, & Safee adalah antara top scorer Selangor, kan? padahal kat tv1 tu sokmo la siarkan live match yg best2 masa tu, tp brape ramai yg kesah? cuma peminat berani mati je yg follow, yg laen sibuk dgn abg2 dr EPL/ Bundesliga/ Serie A/ La Liga... maklumla, lg hensem, lg macho kan...?

aku rasa la kan, tu mmg peel org Mesia la... cam org yg suka kawen org puteh la... org Melayu xromantik la, tak cun la, as usual... tp bila ade event glemer2 camni br nak mengaku... alahai...

aku harap, sokongan pd team negara ni jgn hangat2 chicken sh*t je, walaupun jiran kita tu ngok, tp tgk semangat diorg, kalah pun stay sampai abes game, kalo kat Mesia aku jamin baru minit 75 org dah angkat kaki, kosong stadium, bagi sangat kemenangan moral kat lawan...

alhamdulillah, pemain kita dah pandai kontrol emosi & tak goyah dgn tekanan mental... semangat camni yg perlu ada... kenkadang peminat tak marah pon kalau tak menang, tp jgn kalah sblm berjuang...

ble aku ckp kat adik aku (yg slalu setia dgn team Selangor & Malaysia-tak lepas pg stadium memberi sokongan), kasi can la peminat kenal player Mesia, biar semua bukak mata... bila dah ramai peminat harap2 team Mesia akan lebih semangat & 'lapar'! hahahaha...

tahniah skali lg Harimau Malaya... teruskan ngauman mu yg menggetar lawan... teruskan amukan mu yg menjinakkan musuh... semoga sukan Malaysia akan lebih cemerlang pd thn2 yg akan datang...

Malaysia Boleh! 1Malaysia!

zila: coach - K.Rajagobal# ass. coach - Tan Cheng Hoe# capt. - Safiq Rahim :D

Wednesday, December 29, 2010

My December.......

My December this year begun with a meeting, which giving me a good experience as a new member of this office clan, hehehe... handled a meeting alone at Kuching while bringing along my dearest zara with her beloved cik su...

My December then continued by working on the New Year Hijrah - Awal Muharram sambil menonton Air Mata Nur Salina (masa raya tak sempat nak tengok). giler sedih siooottt... xpayah scene nangis byk2, xyah bg dialog2 yg syahdu, cukup hanya dgn ekpresi diri & lagu latar yg sgt releven dan berkesan. tahniah utk semua pelakon & krew. selalunya drama lebih memberi kesan kpd audiens drpd movie. masa lom tgk dulu aku tertanya2 gak, ape yg best sgt sampai byk puji2an diberi. rupanya mmg best. iktibar pd semua, bahawa hidup tak semestinya hanya bertongkat kpd cinta semata2, harus berpaksikan agama dan disokong ibu bapa/ keluarga.


lagu 2 Insan yg dinyanyikan oleh Remy Ishak & Umi Aida dlm citer tu...

My December kembali normal pada hari2 seterusnya... hinggalah last friday kena bwk zara dtg opis sbb pengasuhnya cuti. kasi can la, dah sethn lebih hantar, ni 1st time mtk cuti.. sampai isnin tu... so, senin kena la amek cuti, ngeee~ suka jer, hahaha...

My December juga telah menyaksikan aku berhabis utk my lovely ride... after 5 yrs i think she deserved to get a new gadjet aite? somehow dia cuma pernah rosak skali je, so why not i appreciate her with something kan? belanja kete ni lom abes lagi, nnt bln dpn sambung - tak cukup bajet beb, hahahaha...

My December also required me to fill in my LNPT. semua org pon bising sbb laman itu sgt lembab & kenkadang kompius... anyway aku nyer dah siap... of course byk sket la tugasan utk thn ni sbb keje utk 3 unit berasingan... so, kalau markah tak berapa nak cun, aku pasrah la, huhuhu...

lagi satu, i've watched 3 Idiots - a hindi movie yg aku nak tgk haitu tp tak sempat/ xde source. at last, dah siar kat channel 110 isnin lepas. lain drpd hindi movie yg biasa, nyanyi2 tu adat, tp pengisiannya sgt berbeza. that is how Aamir Khan nye own movie style. kalau SRK, isunya lebih serius, like last nite's movie, Chak De India. (ni citer2 yg diorg produce sendiri).

rasanya, tu je kot yg berlaku this December... harap2 2011 akan dihadapi dgn cemerlang & ceria... dan semoga aku rajin nak update blog ni, hahahaha...

till then, adios!