Friday, November 4, 2011

Ahlan Wa Sahlan Adlina Nur Farhana....

alhamdulillah... setelah melalui waktu menunggu yg mendebarkan, akhirnya anakanda kedua kami telah selamat dilahirkan...

40 weeks plus 1
check up di PK Bangi... Dr kata bb oblique, so she advised me to0 go straight to the hospital, since that dah over due... hhmmm... makan lunch dlu, balik umah, mandi, solat zohor, br gerak g spital... ramainye org nak bsalin, heheheh... lama menunggu, dr nak check up sampai le nak masuk wad... sampai pkol 2.15, masuk wad pkol 7.30, huhuhu... sabo je la, hehehe...

40 weeks plus 2

Dr kata bb dah ok, so kita tunggu sampai ade contraction... tp harap2 bukan haini la sbb mak xde, pg oout station, hahahaha... camtu la kita esok pon, anak nak beranak sibuk lg nak keje, nak wat camne, zaman moden, hehehe... so, tunggu lagi, bosan nye, rindu zara, wuaaaaaaa.....

40 weeks plus 3
jeng3, tetiba Dr kata, bb dah gerak balik ni, xpe, nnt sy btolkan... huh? gler neves... maklumla, anak pertama trus czer, tetiba kali ni ade adegan seluk-menyeluk ni.... hadoi.... senak siot masa dia btolkan bb tu... elok abes je, trus msk 1st induce... so, tunggu dgn berdebar2... ish, rasa gak la sket2, tp tak kuat, xpe tunggu je... subuh tu kena check lg, owh, still 1.5cm, masuk ubat kali kedua... tunggu lagi....

40 weeks plus 4
tak sabar nak tunggu haini sbb zara bleh naik... rindunye kat dia, sian sbb dok kat umah, tanya2 ble nak tgk mak... smlm dah dtg tp xleh naik, nangis dia, siaannn... sedih dengar... tetiba ble dia dah dtg, time tu la plak Dr nak check, trus induce kali ketiga, huhuh... 3 jam xdpt nak main dgn dia, dia tgk je, siannye... sambil2 tu suap dia makan, mata dia sayu je, huhuhu... sedihnye... nak balik tu nangis sampai rumah. hadoi, dugaan sungguh... yg aku ni plak, contraction still slow, sabar lagi, tunggu...

40 weeks plus 5
hr ni zara dtg lg, dpt main dgn dia, tidurkan dia, puas rasanya... still xde progress, contraction slow, stick with 2cm je... hadoi... rasa sgt kecewa & konfius... kecewa sbb xde progress even though dah mcm2 buat, Dr pon dah btolkan bb buat kali kedua... konfius sbb tetiba rasa btol ke bleh normal, or czer je lg... kalau czer lps ni dah cfm xleh bsalin biasa... masa ni aku mmg berserah 100% kpd Nya, mmg dah buntu...

40 weeks plus 6
haini Dr lambat sket... tetiba masa check, dia kata, bb cfm oblique, so stop all procedure, prepare for czer... hah? btol ke ni? Dr kata, buang masa je kalau tunggu, lg pon mmg dah overdue, status bb plak they called unstable, maksudnye tak tetap kedudukannye.... elok aku sudah mandi & solat zohor, Dr trus dtg amek darah & pasang jarum... eh, skang ke Dr? yelah, nak tunggu ape lg, at any time frm now... wow! gler neves... tetiba nurses plak dtg, salin baju, masuk drip, psg urine bag etc... ish, gler cepatnye, tetiba rasa tak sedia... camne ni? baca je la semua zikir yg ingat, sempat call abg je... tp oleh krn cepat sgt, tak sempat jumpa sapa2 pon b4 czer, gler takot time tu, pasrah je....


the procedure took abt 1hr... masuk 3.40 ptg, abes pkol 4.40 ptg... after 40 mins monitoring trus htr kat wad... tp rupanya ade problem gak, darah kluar byk gler... ble naik wad pon sama... ble Dr check, rupanya darah beku tak dikeluarkan. makanya Dr pon dgn sedaya upaya mengorek semua darah beku tu almost 1hr... masa tu aku rasa mcm nak mati plak.... kepala blank je... lps tu mcm biasa puasa lg 6 jam utk hilangkan ubat bius tu, lps tu br bleh minum sket2, takut muntah...


Day 1

pagi tu rasa pening, abg dtg bwk bubur pun xleh nak makan, skali bleh Dr dtg check dia kata pucat gler, hb pun drop jd 7, so dia soh masuk darah 1 beg... hah? aku sebolehnye nak elakkan, tp nampaknye kali ni mmg tak dpt, kalau tak nnt lambat process recovery... makanya aku redha... aku doakan tuan punya darah tu dilindungi & dirahmati Allah, kalau dia bukan muslim semoga dia dibukakan nur utk beriman kpdNya, amin...


so..... aku discharge hari ketiga.... selamat datang ke dunia ini wahai anak ku Adlina Nur Farhana... semoga menjadi anak yg solehah, comel & ceria....


zila: panjang la plak, hehehe...

Tuesday, October 18, 2011

Due...

frens,

haini sebenarnya dah sampai pon due date utk aku bersalin - 18 Oktober 2011... tapi nampaknye baby blom bersedia lg kot nak menempuh ujian Allah di alam duniawi ni, so blom la ade tanda2 lg yg dia nak kuar (eh, masih ada beberapa jam lagi da... hehehe).

dari pagi dah ade org call/ fb msg tanya dah besalin blom... aku gelak2 je, sbb bukan je lom ada tanda, malah masih drive & bekerja, hehehe... lunch siap ke Alamanda lg, maklumla tetiba nak makan Kenny Rogers, tp semua geng xde, belasah je la pg sorg2 pon, hehehe...

yang best skali mak la. dia kata kalau esok xde ape2 lg, dia nak g out station ari kames... apakah...? hahahah... itu la ble mak masih bekerja... dan aku jamin itulah juga kita nnt, apatah lg kalau kita opt pencen for 60 yrs, kah3... anak nak beranak pon sempat lg pikir kena outstation ke tak, hihihi... kalau zaman mak2 kita dlu minggu due tu nenek kita dah standby dah, kalau lom dtg umah kita pon dah ready packing baju kat kg, hahahah...

mulai esok aku dah start cuti... bukan ape, dah rasa malas nak bersiap tiap2 pagi, terkejar2 siapkan anak bagai dgn perut beso ni... last week/ few days xleh nak cuti lg sbb ade mtg penting kat Bali... bukan rezeki aku nampaknye nak pegi taun ni... tapi ape2 pon keje pra meeting kena la buat, kan? so, bz nye sama la jugak, cuma ari kejadian je yg xde, huhuhu... (ok gak tu, kalau tak sure tak tido malam nye, nama je meeting kat Bali, nak g jln2 pon ntah tak sempat, huhuhu).

so, rasanya ni last entry b4 aku bersalin... nnt masa berpantang insyaAllah baru bleh update lg. maklumla, kat umah xde tenet, umah mak ade la, hehehe...

di kesempatan ini aku nak mintak maap la byk2 kalau ade salah silap... ye la kan, besalin ni org kata antara idup mati... doakan semoga semuanya berjalan lancar & dipermudahkan kpd kami sekeluarga...

ish... neves weh... till then... :D

zila: waiting...

Tuesday, October 4, 2011

Waiting... ngeeee~

smlm cuti, pg 2nd appointment di Klinik Pakar Hospital Serdang... this time was for the Dr to decide whether i could deliver with the normal procedure (vaginal delivery) or through c-sect again... alhamdulillah, semuanya berada dlm keadaan terbaik, and i was been told that i don't need to repeat the appointment again, enuf by having a regular check-up at the PK only... just come to deliver the baby when the time has come, yeay!!!

bukan ape, payah sket kalau g spital ni... nak parking susah... kalu tak kena masa bleh setengah hari bertapa kat situ... last time pegi 2 jam je utk amek nombor, then another 1 1/2 jam utk msk jp doktor... huhuhu... mesnyiksakan jiwa btol... ape nak buat, utk baby tersayang, kan?

ape2 pon, still tak nampak jantina baby... so this time definitely a surprise for both of us... lg besar lg susah nak nampak sbb dah xde ruang nak gerak sangat... xpela, janji sihat & sempurna, amiinnn... bay pon dah 2.5kg (estimated), rasanya lahir nnt lbh krg kakak zara je kot (zara dlu 2.92kg)...

hhhmmmm... makin lama makin nervous, hehehe... xpe, kita tgk camne nnt, harap2 semuanya berjalan lancar... haini dah 4hb, maksudnya ade lg 14 hr je b4 due date... tp setakat smlm baby lom engage lg, kalau ikot family history semua lahir on the same week as expected... harap2 yg ni pon sama la...

dlm boyot2 ni pon sempat jugak smlm membeli baju raya di jln tar, hahahaha... kalau dah kaki jln tu mesti gagahkan diri la gak kan. maklumla, raya haitu xde baju kurung, kali ni nak bli la jugak... bobo kata, ko ni mengarut btol la, pakai baju raya cantik2 bukan bleh jln2 pon, dok umah je dlm pantang! but, suka ati la kan, org nak feel raya dgn baby baru, hahahaha... kejap je pon kat situ (sbb jumpa ape yg dihajati). after 40 mins dah shoot plak ke MV, tpt fav bobo plak, huhuhu... daya nye la aku bjalan lg kan, heheheh...

zila: berdoa...

Thursday, September 8, 2011

Pregnancy...

as u can see, i rarely talk abt my pregnancy, yg ni mahupun yg previous... reason? lots of my frens still not being lucky or blom ade rezeki nak menimang cahaya mata... so, somehow i felt unfair for me to reveal 'all' abt it sedangkan akan ada yg sedih/ berasa hati... saya bercakap melalui pengalaman, hehehe...

well, smlm adalah check-up utk minggu ke 34, maksudnya dah tak lama dah, hehehe... nervous tau, maklumla tak penah rasa sakit bersalin, apatah lagi bersalin normal... my last pregnancy had ended by c-sec... ada placenta previa (PP) type 2, definitely xleh bersalin normal, even xleh tunggu kluar tanda pon, kalau dah kluar tanda tu maknanya kena emergency operation, huhuhu... so, cukup je 38 minggu, baby dah matang, trus potong... jeng3... maka lahirlah Arissa Nur Zaharah binti Mohamad Noor pada 19 Mei 2009, jam 9.09 pagi, seberat 2.9kg di Hospital Serdang... Alhamdulilah...

as for this little child, alhamdulillah, smlm for the first time hb reading aku 12.1... fuh, lega banyak sbb masa 1st preggy ade masalah hb, kali ni ok & stabil... check-up dgn dr pakar pon kata uri kat atas, insyaAllah xde masalah PP, just nak kena check lagi sama ada bleh besalin normal ke tidak... since that dlu c-sec, ade percentage gak la utk luka lama koyak kalau besalin normal, but it depends on luka lama tu la, dan of cos time meneran tu la kan, kot terlebih sudah, hahaha... tu yg menambahkan nervous... tgk jugak berat baby, kalau baby besar mmg xleh wat ape la, potong lagi! muahahaha...

ape2 pon alhamdulillah dlu tak rasa sakitnye even kena operate... harap2 kali ni pon ok gak... asalkan semuanya selamat, amiiinnn... kalau tanya ramai org pon slalunya bukan trauma nak beranak, lebih kpd trauma nak mengandung sbb mabuk etc... itulah hikmah dan kelebihan yg Allah bagi kpd ibu, kan?

aku juga berdoa kali ni xyah nak dok spital lama2... last time, sbb PP tu aku kena warded 2 minggu, dr week 36 sampai besalin... bosan gler, huhuhu... harap2 kali ni xde la kena mcm tu, kesian kat kakak zara, nnt dia sedih2, cari ummi dia malam2... kakak zara kan manja, hihihi...

40 days to go... :D

zila: Selamat Hari Raya!!!

Thursday, August 18, 2011

Gelabah...

hahaha... nampaknye smlm aku gelabah tak tentu hala... xde apa yg terjadi pon, masih spt sedia kala, maknanya lama lagi la kot aku kat sini, kuang3...

acara smlm agak lambat mula/ habisnya... 4.30 ptg br start speech, 5.15 ptg br abes... sape la tukang wat speech tu... pengisiannya bagus, esp sbg peringatan kpd pegawai muda mcm kitorg ni (aku muda ke...? hihihi...). masalahnye ble abes lambat time2 pose ni wat org tak senang duduk, masing2 dah pikir nak balik umah jem la, nak singgah param la, dah ade plan berbuka la, macam2...

anyway, seronok la sbb jumpa balik kawan2 lama, yg sama DPA of cos la kecoh kan, tp yg sama unggul tu agak segan2 la gak kan, sbb byk yg kenal muka tp tak ingat nama... tetiba mcm ada dua kelompok plak smlm, huhuhu... lambat panas la kiranya nak bleh bercampur as 1 batch tu :D

so, tahniah kpd semua kawan2 atas lantikan berkuatkuasa 15 Sept 2011... yg kena stay, teruskan kerja yg ada, yg kena tukar, masih ada masa utk mempersiapkan minda (dan fizikal maybe? hehehe)...

zila: byk benda nak kena tanya servis, maklumla nak 'bercuti panjang', huhuhu....

Wednesday, August 17, 2011

Berdebar-debar...

perasaan hari ini bercampur baur, definitely happy, but suddenly berdebar2... b4 ni tak terpikir pon, sampaila ade kenkawan yg mengingatkan...

happy sbb get promoted... berdebar2 takut dapat surat pertukaran... nowadays, we never knew, apatah lagi polisi KPPA yg baru agar semua PTD jd all rounder, xleh dok kat satu tempat lama2... aku? tolak campur masa kontrak, dah 7 taun aku kat sini... 7 taun woooo... itu sebab la aku berdebar-debar, ngeee~

apa2 pon kita tunggu petang karang... semua pon rezeki... Dia tahu apa yg terbaik... yg penting kerja kena bagus, sentiasa berfikiran positif, jgn mudah putus asa, berusaha utk jd yg terbaik, dan sentiasa ingat bahawa rezeki itu semua dtgnya dr Allah... kita sbg hambaNya hanya perlu mencarinya dgn ikhlas dan amanah...

i'll reveal the verdict soon...

zila: syukur...

Monday, August 15, 2011

My Life Really Begin at 30, ahaks...

dear frens,

masa blom 30 dlu, aku slalu risau, keje tetap takde lagi, dok kontrak memanjang, kawen pon blom, ntah ape nak jadi, nak kata tak berkawan dgn org, mustahil la kan, hahaha...

tp alhamdulillah, Dia lebih Mengetahui drpd segala makhluk, rezeki aku rupanya lps dah umo 30... aku kawen few days after entering the 3Series... few months after that, dpt panggilan interview for my current job, and again, alhamdulillah, on the fifth times at last i got the job... hahaha, sengal tak?

then, dapat plak joined DPA with the previous group, which is very fortunate for me as i could confirmed earlier frm my original batch's mate, alhamdulillah... and definitely given the opportunity to know many more lovely people, hehehe...

after completing DPA, i received the good news, i'm pregnant for my first child, zara... i feel lucky enough because somehow i was quite afraid of not getting preggy after 2 yrs of marriage, after all i'm already in the 30s, tp tu la namanya rezeki...

few days ago, we've got the news that all of us in the government will receive some incentives (actually haini dah dpt pon, hua3)... and followed by another good news of getting promoted to the next level of my carrier... kegembiraan berganda di Ramadhan kali ini... sudah pasti ini adalah rezeki pd anak kedua kami, insyaAllah akan hadir 2 bln lagi... semoga semuanya selamat & sihat hendaknya, aminnn...

sbb tu ble kadangkala org merungut ttg duit/ kerja, bersabarlah... teruskan usaha dan berdoa... insyaAllah, Allah tidak akan menganiaya hambaNya jika kita tidak berhenti memohon kepadaNya, hanya Dia yg lebih tahu apa yg terbaik utk makhluk ciptaanNya...

zila: yes, my life really begin at 30... alhamdulillah... :D

Wednesday, August 10, 2011

NAR 164

hehehe... entry kali ni pasal keta... bukan keta baru, tp keta yg akhirnya dan 'selamat' dijual setelah lama berkhidmat kpd tuannya...

keta ni kancil 1st edition, auto, kaler silver... bukan keta aku ngan bobo, tp keta ayah (FIL)... byk dah berjasa kat kitorg tapinya, esp zaman2 bacinto dlu, hehehe... maklumla, keta kecik, auto plaknye, senang nak chilok2 kalau jln2 kl tu... paling jauh rasanya kami naik keta tu pg wedding kat teluk intan, lg satu masa 1st time bobo dtg kg kat muo masa wedding cousin aku, hehehe...

tp ble bobo ade keta baru back in 2007, keta tu dah tak diperlukan lg krn perlu berkhidmat pd ayah plak (b4 tu ayah ade keta laen)... so, dah lama la tak naik... last skali rasanya dlm taun ni, tu pon ntah dah lama gak la, huhuhu...

pagi td dia telah selamat dijual kpd used car dgn harga rm4100... kira ok la, memandangkan keadaannya yg bleh kata uzur, ekon xde, tingkap xleh bukak, hua3...

selamat jalan kancil, akan datang keta baru plak, insyaAllah... :D

zila: ade org tak sabar nak naek keta baru (my FIL, miehehehe)

Friday, August 5, 2011

Ramadhan Mubarak

Assalamualaikum frens...

it's been awhile since my last entry... sangat malas & xde citer nak kongsi... (yeke? excuses...)

my baby dah turn 7 months this ramadhan, which means dah beso la yek... kali ni aku mmg byk2 berdoa agar dianugerahkan kesihatan yg baik sepanjang bln pose ni, agar bleh le dpt pose penuh spt yg sepatutnye... maklumla, kali ni peknen senang sangat kena kembung/ hangin satu badan... which i rarely complain, rather than blaming myself for not having my meals on time/ accordingly, hehehe...

my motto is, never complain during your pregnancy... it's not good for u & ur child, also for ur hubby & ur eldest child... tp ble dah sakit tu membebel la gak kan, hehehe... being human, of cos la... ngeee~

my pregnancy kali ni pon byk btol upside down... meaning in our marriage life... for the first time we fought like hell... damn... at last merasa la gak kan... people said kalau tak gaduh besar tu tak sah la kan, esp within the 1st 5 yrs... anyhow, it happened during this pregnancy, which makes me quite depress for quite some time... luckily, being me, i could manage it by separating my moments btw personal & work, btw our own family & our parents... alhamdulillah it's all settled without any ugly decision, even some bad words had been said... but that's what marriage is... full with garden of roses, have to cherish the nice smells & pretty blooms, but also need to bare with the thorns, aight?

this situations really makes me wiser, as a woman & as a wife... alhamdulillah, we manage to handle it... and insyaAllah, we'll be better in any arguments next time, hehehe...

raya kali ni aku tgh kowtim lg dgn bobo nak raya kat kg aku... maklumla, sejak kawen xpenah lg raya pertama kat kg aku, mmg semedang je kat sini... ape nak buat, dah tanggungjawab... alhamdulillah kali ni ade plan lain dr ipar duai, so aku ade can la kot... pray harder zila!

so, sempena dah hari kelima pose ni, aku nak ucapkan selamat habis minggu pertama pose, masih berbaki 3 minggu, semoga dipenuhi dgn ibadah & dilimpahi rahmat dr yg Esa... amiiinnn...

zila: senang btol mengantuk pose2 ni... haish... :P

Tuesday, April 12, 2011

Bulan Empat...

kenkawan sekalian,

nampaknye semenjak dua menjak ni malas beno nak menulis... (cheh, mcm la selama ni rajin beno, hehehe)... bukan menulis je, ape2 pon malas, hahaha... bukan ape, cepat penat la...

bulan ni xde cuti umum, tapi tetap ade kenduri kawen di sana sini... kelmarin br balik dr kg, sepupu kecik kawen dgn pilihannye... semoga menjadi isteri solehah, amin...

minggu depan sedara pengasuh plak nak pg kenduri rumah kakaknye, maka terpaksa la amek cuti, hehehe... maklumla, aku ni malas sket nak amek cuti... kalau dok umah sendiri tu rajin la kot, tp sbb dok umah mertua, cuti saje2 ni malas sket, sbb malas nak tercongok kat rumah tu, boring xde ape nak buat (chewah, sedap kata xde keje nak buat, padahal keje rumah tu ade je menunggu, kui3)... fyi, aku bukannye menantu solehah, apetah lg dgn keadaan aku skrg... xpe, yg penting bobo paham, hehehe...

hujung bulan ni dah ade plan nak ke Melaka, harap2 semua org xde aral, esp my bobo... setakat ni, pok teh dah xleh pg sbb exam... jgn ade tambahan hal2 lain sudah, huhuhu...

lusa nak gi check-up, harap2 xde masalah dgn berat badan dan bacaan hb, ataupun ape2 masalah lain... semoga semuanya ok dan terkawal, amiiinnn...

ok la, that's it for now... tata!

zila: asyik malas je ni, camne eh...? :P

Wednesday, March 23, 2011

March entry...

dear frens,

nampak tak gambar kat atas blog ni? soon it will be four of us, insyaAllah... yes, i'm expecting, again... alhamdulillah...

as usual, i can't rely much on bobo during pregnancy bcoz he'll be the one yg akan mood swing, demam, mengidam dsb... some people will say, bagusla tu, xyah ko nak susah2... tp hakikatnye susah juga, kita plak nak melayan mood dia, pening dia, selera makan dia... ni sape yg membawak perut ni, huhuhu...

tapi yelah, bahagian masing2... walaupun kadang2 menyakitkan hati, telan je la, nak wat camne, anak kita, kan bang?

zara going to be a big sista insyaAllah on october... main la dgn dia puas2, nnt dah kena bg masa dgn adik plak, hehehe... setakat ni dia ok je, xde la menunjukkan sikap/ perangai yg bukan2 sehingga mencabar minda dan perasaan umminye ni, hihihih...

preggy kali ni agak penat dan meloyakan tekak, esp di waktu petang... setakat ni, makan adalah aktiviti utk mengenyangkan perut shj, tidak ade ape yg sedap ketika ditelan, sentiasa tatau nak makan ape sbb semua rasa tak best, hehehe... berbeza masa zara dulu, sihat dan chargas, xde masalah... lain anak lain ragamnye, ye tak? ke menunjukkan aku dah tue? hahahaha... all of the above kot ;P

aku berdoa agar kali ini dianugerahkan kesihatan dan kudrat, tidak terlalu lemah sehingga tidak dpt nak meneruskan aktiviti harian. aku juga berdoa agar zuriat ini sesihat, secerdik, secantik dan seceria kakaknye zara...

and... before i forgot, happy 34th birthday my dear bobo... semoga sentiasa dimurahkan rezeki dan dianugerahkan kesihatan yg baik utk kelangsungan kehidupan kita sekeluarga... I LOVE YOU! mmuuuaaaahhhh!!!

zila: tiap2 petang je layu... :D

Friday, February 25, 2011

Nur Kasih...

ntah knape, mmg sangat suka lagu ni... ditambah lagi dgn drama bersirinya yg mempunyai sinematografi yg cantik, plus jalan cerita dan lakonan cemerlang drpd semua pelakon...
lagu ni telah disampaikan dgn sepenuh hati, membuatkan pendengar terasa terkesan dan terharu... kadangkala lagu2 ketuhanan ni kena lari sket dr unsur konservatif agar pendengar dpt dipelbagai drpd khalayak dan golongan yg berbeza...
as for the story, nur kasih the movie akan ditayangkan tak lama lagi... tataula sempat nak tengok ke tak... yg pasti aku rasa ada plot twist dlm citer ni... dan aku harap ianya sebaik atau sekurang2nya setaraf dgn the tv version... yg mampu membuat hati tulus ini utk menghisab diri...
so frens, enjoy the clips!

the movie version: Yassin feat Tiz Zaqyah


the original version


Nur Kasih

Lewat ini ku rasakan
Kasih kian ku dambakan
Resah hati yang ku pendam
Pada takdir dan harapan

Detik waktu dan suratan
Siapa tahu ketentuan
Ku mencari cahayanya
Dalam bayang kegelapan

Nur kasih
Nur kasih

Nasib hidup dan pilihan
Lain hukum setiap insan
Mengharapkan perjalanan
Dalam maya kesamaran

Nur kasih
Nur kasih

Aku kembali kerana masih
Mencari yang hakiki
Sinar pasti
Janji suci yang abadi

Ooo kasih
Nur kasih
Oh nur kasih
Nur kasih

Thursday, February 24, 2011

2011...

wah... tetiba baru perasan, lom ade lg entry utk thn ni? hua3x... apakah maknanya?
sibuk sangat ke? kekdahnye gitu la kot, tp thn ni mmg agak ajaib sket, awal2 thn dah byk keje, mcm dah xde hari esok, hahahaha... let's see if i can conclude some of the events for these two months...
early january aku pg lagi bwk zara ke hosp. serdang. alhamdulillah, dr kata dia ok, dah tak payah nak follow up lagi, hehehe... dahla tu 1st time walid dia xleh nak ikut, jenuh jugak la dgn parking yg full plus hujan rintik2 di pagi hari, huhuhu... ape2 pon, dah abes dah chapter tu, alhamdulillah skali lagi...
then, our previous bos got pencen and eventually replaced by my previous bos, ngeee~ thank u sir 4 ur kindness and willingness to guide and lead us. as for my new bos, welcome aboard! definitely we have a different type of business here... pray for the best, insyaAllah...
dunia juga telah dikejutkan dgn kebangkitan umat Islam di Mesir... keadaan huru hara, while our Malaysians plak ramai di bumi anbiya' tu... maka as a responsible government kita sedaya upaya membantu yg termampu utk bawa pulang rakyat Malaysia. for those yg xnak balik, kita usahakan tempat yg selamat di sana. malangnya masih ramai yg kurang bersyukur. tidak adil utk menunding jari kpd kerajaan, sedangkan yg dituju adalah ahli politik. kami tidak mahukan pujian, apatah lagi wang ringgit, tapi hargailah tugas kami sebagai penjawat awam ini, yg siang malam tidak tidur membantu dlm menjalankan misi tersebut.
i've also been appointed to join one of the major event organized by my workplace as a sub-committee. despite some of the problems occur (which is normal kot utk event management), majlis tu berjaya diadakan, malah disiarkan secara live di tv. salute to all yg terlibat!
tapi, dlm sibuk2 tu, sempat gak aku g cuti2 Malaysia, hahaha... masa raya cina kami pg ke Janda Baik utk rehat2. saja xde mana nak pg... makan best, suasana pun nyaman... kalau sapa2 nak cuti2 bermalas2an bleh la g sana, tp kalau cuti nak jln2 xde ape pon kat situ. sesuai utk sesiapa pencinta alam atau yg mahu menenangkan jiwa yg kacau, hahahah...
dah masuk minggu ni barulah aku rasa aman sket, bleh la berehat jap... tapi jgn suka sangat, nnt datang la tu plak keje yang lain, kuang3x...
semoga 2011 ni akan sentiasa diberkati dan dilimpahi rahmat olehNya, amiiinnn...