Tuesday, October 18, 2011

Due...

frens,

haini sebenarnya dah sampai pon due date utk aku bersalin - 18 Oktober 2011... tapi nampaknye baby blom bersedia lg kot nak menempuh ujian Allah di alam duniawi ni, so blom la ade tanda2 lg yg dia nak kuar (eh, masih ada beberapa jam lagi da... hehehe).

dari pagi dah ade org call/ fb msg tanya dah besalin blom... aku gelak2 je, sbb bukan je lom ada tanda, malah masih drive & bekerja, hehehe... lunch siap ke Alamanda lg, maklumla tetiba nak makan Kenny Rogers, tp semua geng xde, belasah je la pg sorg2 pon, hehehe...

yang best skali mak la. dia kata kalau esok xde ape2 lg, dia nak g out station ari kames... apakah...? hahahah... itu la ble mak masih bekerja... dan aku jamin itulah juga kita nnt, apatah lg kalau kita opt pencen for 60 yrs, kah3... anak nak beranak pon sempat lg pikir kena outstation ke tak, hihihi... kalau zaman mak2 kita dlu minggu due tu nenek kita dah standby dah, kalau lom dtg umah kita pon dah ready packing baju kat kg, hahahah...

mulai esok aku dah start cuti... bukan ape, dah rasa malas nak bersiap tiap2 pagi, terkejar2 siapkan anak bagai dgn perut beso ni... last week/ few days xleh nak cuti lg sbb ade mtg penting kat Bali... bukan rezeki aku nampaknye nak pegi taun ni... tapi ape2 pon keje pra meeting kena la buat, kan? so, bz nye sama la jugak, cuma ari kejadian je yg xde, huhuhu... (ok gak tu, kalau tak sure tak tido malam nye, nama je meeting kat Bali, nak g jln2 pon ntah tak sempat, huhuhu).

so, rasanya ni last entry b4 aku bersalin... nnt masa berpantang insyaAllah baru bleh update lg. maklumla, kat umah xde tenet, umah mak ade la, hehehe...

di kesempatan ini aku nak mintak maap la byk2 kalau ade salah silap... ye la kan, besalin ni org kata antara idup mati... doakan semoga semuanya berjalan lancar & dipermudahkan kpd kami sekeluarga...

ish... neves weh... till then... :D

zila: waiting...

Tuesday, October 4, 2011

Waiting... ngeeee~

smlm cuti, pg 2nd appointment di Klinik Pakar Hospital Serdang... this time was for the Dr to decide whether i could deliver with the normal procedure (vaginal delivery) or through c-sect again... alhamdulillah, semuanya berada dlm keadaan terbaik, and i was been told that i don't need to repeat the appointment again, enuf by having a regular check-up at the PK only... just come to deliver the baby when the time has come, yeay!!!

bukan ape, payah sket kalau g spital ni... nak parking susah... kalu tak kena masa bleh setengah hari bertapa kat situ... last time pegi 2 jam je utk amek nombor, then another 1 1/2 jam utk msk jp doktor... huhuhu... mesnyiksakan jiwa btol... ape nak buat, utk baby tersayang, kan?

ape2 pon, still tak nampak jantina baby... so this time definitely a surprise for both of us... lg besar lg susah nak nampak sbb dah xde ruang nak gerak sangat... xpela, janji sihat & sempurna, amiinnn... bay pon dah 2.5kg (estimated), rasanya lahir nnt lbh krg kakak zara je kot (zara dlu 2.92kg)...

hhhmmmm... makin lama makin nervous, hehehe... xpe, kita tgk camne nnt, harap2 semuanya berjalan lancar... haini dah 4hb, maksudnya ade lg 14 hr je b4 due date... tp setakat smlm baby lom engage lg, kalau ikot family history semua lahir on the same week as expected... harap2 yg ni pon sama la...

dlm boyot2 ni pon sempat jugak smlm membeli baju raya di jln tar, hahahaha... kalau dah kaki jln tu mesti gagahkan diri la gak kan. maklumla, raya haitu xde baju kurung, kali ni nak bli la jugak... bobo kata, ko ni mengarut btol la, pakai baju raya cantik2 bukan bleh jln2 pon, dok umah je dlm pantang! but, suka ati la kan, org nak feel raya dgn baby baru, hahahaha... kejap je pon kat situ (sbb jumpa ape yg dihajati). after 40 mins dah shoot plak ke MV, tpt fav bobo plak, huhuhu... daya nye la aku bjalan lg kan, heheheh...

zila: berdoa...