Monday, November 15, 2010

waktu peralihan....

dear frens...

skang ni adalah waktu peralihan kpd kami sekeluarga, esp btw me & zara, hehehe...

firstly, aku dah start pon buat kerja baru dgn mtg with our jiran tetangga... conducting a bilateral meeting, ada yg sama, ada yg lainnya... dah lama tak jadi MC, tup2 kena plak time ni... dua kali plak nye! hihihi... maaf ye bapak2 & ibu2, kalau ada yg tersalah kata, tersilap bicara... saya budak masih belajar :D

time ni gak, first time tinggal zara... b4 this, xpenah tinggal, kalau out station akan usahakan utk bawak (sbb i'm partly BF)... sian kat dia... mlm2 cari: "miiiiii... miiiii.... nak chuchu..."... bila cari2 xde, nangis la gak nak boleh tido tu... yg maknye kat JB tu kerisauan sokmo... dahla pump lupa bawak (eksen...), rasa mcm nak molotup he, hahahaha... sedih2...

bila balik, trus pg amek kat umah pengasuhnya... bukan main happy lagi, siap gelak2 besar tu... tersengih je sampai rumah... tp yg pelik tu, dia tak crave for the milk! ajaib nih! slalu masuk rumah je dah merengek... uish, ok la tu, dua mlm tinggal dah bleh adjust... bila try nak kasi, dia taknak plak. dah basi agaknye, rasa dah laen... so, aku perah & buang la dulu supaya xterus bengkak...

tapi, yg sedihnya bila malam... dia memang tak berapa heran la... adoiyai, tangkap leleh dowh... tak sangka la sedih btul rasanya bila nak cerai susu ni... terasa spt tak disayangi plak (ish... patutnya anak yg rasa camtu, ni maknye plak, hahaha)...

anyway, aku bersyukur la zara tak demam/ mengamuk whatever psl BF ni... and aku pon tak demam gak menahan bengkak :P

cumanya... SEDIH SIOOOTTTTT!!!!!


topik: cerai susu

zila: masih memujuk diri & bertenang... it's about time... be strong!

Tuesday, November 2, 2010

Oktober/ November...

dear readers,
it's been a while since the last entry yg suka suki nyanyi2 lagu baru, hehehehe...

October was one of the hectic moment in my working life... kerja menimbun2... suddenly dpt surat kena tukar daaa.... this is the 1st time i've been moved frm my bahagian after 6 years (last time kat same bahagian, feel nye tak sama)... as we in the same service will always aware that we'll going to be in few different places throughout the service. but, still, moving frm one bahagian to another, with the same culture, yet different sub-cultures, kena ready gak mentally & physically, muehehe...

as on positive site, my new office would be nearer frm my home (it's situated outside putrajaya, yeay!) kenkadang aku ni lambat gerak, maka lambat la sampai, tambah lagi putrajaya sesak di waktu pagi... :)

the other thing, it is my great opportunity utk blaja benda baru... deffinitely baru... i don't have to bother much on politics anymore, but have to learn more on bilateral job... means have to build up some negotiation & communication skills, as our neighbours eventhough looks alike, still different in many ways...

to my previous bahagian, i've tried my very best to complete what i've done as easier as i could so that those who'll take charge the job will at least tak pening, hahahahaha... sori gals! itu the best yg aku bleh buat, sambung la ape yg boleh, the beauty of the job is you are free to complete the job by your own means & formulas, asalkan siap & selesai mengikut steakholders... xde specific aliran kerja & what not...

something that can assure you all is i'm going to miss you all sooooo much, bincang & b**ching, makan2 etc... etc... kerusi baru nak panas dah kena blah... xpe la, maybe it's the best for all, me & the organization...

thank you very much bro & sis... i've learn a lot... thank you for being in one of the interesting chapter of my life...

zila: mood cuti ni... yeay!