Friday, February 25, 2011

Nur Kasih...

ntah knape, mmg sangat suka lagu ni... ditambah lagi dgn drama bersirinya yg mempunyai sinematografi yg cantik, plus jalan cerita dan lakonan cemerlang drpd semua pelakon...
lagu ni telah disampaikan dgn sepenuh hati, membuatkan pendengar terasa terkesan dan terharu... kadangkala lagu2 ketuhanan ni kena lari sket dr unsur konservatif agar pendengar dpt dipelbagai drpd khalayak dan golongan yg berbeza...
as for the story, nur kasih the movie akan ditayangkan tak lama lagi... tataula sempat nak tengok ke tak... yg pasti aku rasa ada plot twist dlm citer ni... dan aku harap ianya sebaik atau sekurang2nya setaraf dgn the tv version... yg mampu membuat hati tulus ini utk menghisab diri...
so frens, enjoy the clips!

the movie version: Yassin feat Tiz Zaqyah


the original version


Nur Kasih

Lewat ini ku rasakan
Kasih kian ku dambakan
Resah hati yang ku pendam
Pada takdir dan harapan

Detik waktu dan suratan
Siapa tahu ketentuan
Ku mencari cahayanya
Dalam bayang kegelapan

Nur kasih
Nur kasih

Nasib hidup dan pilihan
Lain hukum setiap insan
Mengharapkan perjalanan
Dalam maya kesamaran

Nur kasih
Nur kasih

Aku kembali kerana masih
Mencari yang hakiki
Sinar pasti
Janji suci yang abadi

Ooo kasih
Nur kasih
Oh nur kasih
Nur kasih

Thursday, February 24, 2011

2011...

wah... tetiba baru perasan, lom ade lg entry utk thn ni? hua3x... apakah maknanya?
sibuk sangat ke? kekdahnye gitu la kot, tp thn ni mmg agak ajaib sket, awal2 thn dah byk keje, mcm dah xde hari esok, hahahaha... let's see if i can conclude some of the events for these two months...
early january aku pg lagi bwk zara ke hosp. serdang. alhamdulillah, dr kata dia ok, dah tak payah nak follow up lagi, hehehe... dahla tu 1st time walid dia xleh nak ikut, jenuh jugak la dgn parking yg full plus hujan rintik2 di pagi hari, huhuhu... ape2 pon, dah abes dah chapter tu, alhamdulillah skali lagi...
then, our previous bos got pencen and eventually replaced by my previous bos, ngeee~ thank u sir 4 ur kindness and willingness to guide and lead us. as for my new bos, welcome aboard! definitely we have a different type of business here... pray for the best, insyaAllah...
dunia juga telah dikejutkan dgn kebangkitan umat Islam di Mesir... keadaan huru hara, while our Malaysians plak ramai di bumi anbiya' tu... maka as a responsible government kita sedaya upaya membantu yg termampu utk bawa pulang rakyat Malaysia. for those yg xnak balik, kita usahakan tempat yg selamat di sana. malangnya masih ramai yg kurang bersyukur. tidak adil utk menunding jari kpd kerajaan, sedangkan yg dituju adalah ahli politik. kami tidak mahukan pujian, apatah lagi wang ringgit, tapi hargailah tugas kami sebagai penjawat awam ini, yg siang malam tidak tidur membantu dlm menjalankan misi tersebut.
i've also been appointed to join one of the major event organized by my workplace as a sub-committee. despite some of the problems occur (which is normal kot utk event management), majlis tu berjaya diadakan, malah disiarkan secara live di tv. salute to all yg terlibat!
tapi, dlm sibuk2 tu, sempat gak aku g cuti2 Malaysia, hahaha... masa raya cina kami pg ke Janda Baik utk rehat2. saja xde mana nak pg... makan best, suasana pun nyaman... kalau sapa2 nak cuti2 bermalas2an bleh la g sana, tp kalau cuti nak jln2 xde ape pon kat situ. sesuai utk sesiapa pencinta alam atau yg mahu menenangkan jiwa yg kacau, hahahah...
dah masuk minggu ni barulah aku rasa aman sket, bleh la berehat jap... tapi jgn suka sangat, nnt datang la tu plak keje yang lain, kuang3x...
semoga 2011 ni akan sentiasa diberkati dan dilimpahi rahmat olehNya, amiiinnn...